Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να μην κατάφερε φέτος με την Γιουβέντους να πάρει πρωτάθλημα ή Champions League, αποθέωσε όμως τον εαυτό του.

Η Γιουβέντους κέρδισε την Αταλάντα, με 2-1, έτσι πήρε το Κύπελλο Ιταλίας. Παράλληλα ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ευχαριστημένος από τον εαυτό του.

Μπορεί η «Γηραιά Κυρία» να μην πήρε την Serie A και να μην προχώρησε μακριά στο Champions League που αποκλείστηκε από την Πόρτο, του Σέτζιο Κονσεϊσάο, όμως ο Ρονάλντο, θεωρεί πως πέτυχε τον στόχο του.

Να αγωνιστεί σε κορυφαίους συλλόγους στην Αγγλία, την Ισπανία και την Ιταλία και να είναι ο καλύτερος. Ακόμη αναγνώρισε πόσο δύσκολο είναι να τα καταφέρνεις σε ένα πρωτάθλημα όπως η Serie A. Eνώ παραδέχθηκε πως δίκαια η Ίντερ πήρε τον τίτλο του πρωταθλητή και ήταν καλύτερη, από όλους του ανταγωνιστές της.

Έτσι σε ένα μακροσκελές κείμενο έκανε μπορούμε να πούμε, μία αποτίμηση όλης της καριέρας του.

Χαρακτηριστικά έγραψε σ’ αυτό: «Η ζωή και η καριέρα κάθε top παίκτη έχει τα πάνω και τα κάτω της. Χρόνο με τον χρόνο αντιμετωπίζουμε εκπληκτικές ομάδες με εκπληκτικούς παίκτες και φιλόδοξους στόχους οπότε πρέπει πάντα να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Φέτος δεν μπορέσαμε να κατακτήσουμε την Serie A, συγχαρητήρια στην Ίντερ που άξιζε τον τίτλο.
Παρόλα αυτά πρέπει να αξιολογήσω όλα αυτά που κατακτήσαμε φέτος με την Γιουβέντους, σε ομαδικο και ατομικό επίπεδο. Το ιταλικό Super Cup, το Κύπελλο Ιταλίας και το τρόπαιο του πρώτου σκόρερ της Ιταλίας με γεμίζουν χαρά, εξαιτίας των δυσκολιών που περάσαμε για την κατάκτηση των στόχων σε μία χώρα που δεν είναι εύκολο να νικάς.
Με αυτά τα επιτεύγματα, έφτασα έναν στόχο που είχα θέσει από την πρώτη ημέρα που έφτασα στην Ιταλία: να κερδίσω το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ, και επίσης να είμαι ο καλύτερος παίκτης και ο πρώτος σκόρερ σε αυτή τη σπουδαία ποδοσφαιρική χώρα που είναι γεμάτη από τρομερούς παίκτες, γιγάντιους συλλόγους και μία πολύ ξεχωριστή ποδοσφαιρική κουλτούρα.
Έχω ήδη πει ότι δεν κυνηγώ ρεκόρ, τα ρεκόρ κυνηγούν εμένα. Για όσους δεν καταλαβαίνουν τι θέλω να πω με αυτό, είναι πολύ απλό: το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι όπου άτομα είναι αυτά που βοηθούν τις ομάδες να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Πάντα ψάχνουμε όλο και περισσότερα στο χορτάρι, οπότε είναι να αναπόφευκτο να έρχονται τα ρεκόρ και οι τίτλοι, είναι φυσική συνέπεια της δουλειάς στο γήπεδο.
Οπότε είμαι πολύ περήφανος. Πρωταθλητής στην Αγγλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία. Κυπελλούχος στην Αγγλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία. Κάτοχος Super Cup στην Αγγλία, στην Ισπανία και στην Ιταλία. Καλύτερος παίκτης στην Αγγλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία. Πρώτος σκόρερ στην Αγγλία, στην Ισπανία και στην Ιταλία.
Πάνω από 100 γκολ για έναν σύλλογο στην Αγγλία, στην Ισπανία και στην Ιταλία. Τίποτα μπορεί να συγκριθεί με την αίσθηση ότι έχω αφήσει το σημάδι μου στις χώρες που έχω αγωνιστεί και ότι έδωσα χαρά στους οπαδούς των ομάδων που εκπροσώπησα. Για αυτό δουλεύω, αυτό μου δίνει κίνητρα και αυτό θα εξακολουθώ να κυνηγώ μέχρι την τελευταία ημέρα μου.
Ευχαριστώ όλους όσοι πήραν μέρος σε αυτό το ταξίδι: Είμαστε ενωμένοι».

sportime.grΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER