Με τις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών – Ρωσίας σε ψυχροπολεμικά επίπεδα και στη σκιά της δημόσιας δήλωσης Μπάιντεν ότι θα θέσει το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώπιον του Βλαντιμίρ Πούτιν, η Μόσχα διαμηνύει ότι πρόκειται να στείλει μια σειρά από «δυσάρεστα σήματα» προς την Ουάσινγκτον εν όψει της Συνόδου Κορυφής, και παράλληλα ανακοινώνει στρατιωτική ενίσχυση στα δυτικά της σύνορα ως απάντηση στις ενέργειες του ΝΑΤΟ.

Με το βλέμμα στη συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν την 16η Ιουνίου, και με εμφανή εκνευρισμό για τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, η Ρωσία έρχεται να προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι θα πρέπει να αναμένουν ορισμένα «δυσάρεστα», όπως τα χαρακτηρίζει, σήματα εκ μέρους της.

«Οι Αμερικανοί θα πρέπει να ξεκινούν από το ότι μια σειρά σημάτων που θα λάβουν από την Μόσχα, και μάλιστα τις επόμενες μέρες, θα είναι γι’ αυτούς δυσάρεστα» δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία θα είναι έτοιμη να απαντήσει στον Τζο Μπάιντεν ως προς το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα τόνισε πως η Μόσχα είναι πιο ευέλικτη συγκριτικά με την Ουάσινγκτον ως προς την ατζέντα της συνόδου.

«Οι ημερήσιες διατάξεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας δεν συμπίπτουν, αλλά εμείς παραδοσιακά είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε ζητήματα τεθούν από αμερικανικής πλευράς» ανέφερε ο Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Η ρωσική προειδοποίηση ήλθε την επομένη της δήλωσης Μπάιντεν ότι κατά τη συνάντηση της 16ης Ιουνίου θα πει στον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στην Ρωσία να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Θα συναντήσω τον πρόεδρο Πούτιν σε δύο εβδομάδες στην Γενεύη και θα πω ξεκάθαρα ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια όσο εκείνοι θα παραβιάζουν αυτά τα δικαιώματα», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν χθες, Κυριακή.

Στρατιωτική ενίσχυση στα δυτικά σύνορα

Η Ρωσία ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι θα αναπτύξει περίπου 20 νέους στρατιωτικούς σχηματισμούς και μονάδες κοντά στα δυτικά της σύνορα έως το τέλος του έτους ως απάντηση στις ενέργειες του ΝΑΤΟ , δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σαϊγκού.

Power June στα Virtuals+ με Σούπερ Προσφορά* στο Virtual Μπάσκετ της Playtech!

«Οι ενέργειες των δυτικών εταίρων μας καταστρέφουν το παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας και μας αναγκάζουν να λάβουμε ανάλογα αντίμετρα» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

«Περίπου 20 σχηματισμοί και μονάδες θα αναπτυχθούν στην Δυτική Στρατιωτική Διοίκηση έως το τέλος του έτους» ανήγγειλε ο ίδιος, βάσει των όσων μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER