Τα Αμερικανικά στρατεύματα αποχωρούν από την Συρία την ώρα που η Ρωσία φοβάται επίθεση των Τούρκων στην περιοχή.

Οι Ρώσοι κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι αφήνουν για άλλη μια φορά τους συμμάχους τους Κούρδους μόνους τους απέναντι στη Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα γράφονται στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro, την περασμένη ημέρα, 270 μονάδες αμερικανικού εξοπλισμού μεταφέρθηκαν από την Συρία στο Βόρειο Ιράκ. Έτσι, οι στρατιωτικές θέσεις που είχαν αναπτυχθεί προηγουμένως από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην επαρχία Χασάκα της Συρίας έπρεπε να εγκαταλειφθούν.

Οι Ρώσοι γράφουν πως πραγματοποιείται ξανα το ίδιο σενάριο όπως πριν από δύο χρόνια. Τότε ο αμερικανικός στρατός αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Συρία εν μέσω επικείμενης στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια από την Ουάσιγκτον για αυτό το θέμα ακόμη. Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες ότι η Τουρκία, κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων, δήλωσε την ετοιμότητά της να χτυπήσει όχι μόνο τους κουρδικούς σχηματισμούς, αλλά και τον αμερικανικό στρατό, αφού οι τελευταίοι υποστηρίζουν τους Κούρδους.

Βελέζ – Ρίβερ Πλέιτ με σούπερ αποδόσεις και προσφορά* στο Virtual Tennis!

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο εξοπλισμός θα μπορούσε να έχει μεταφερθεί στο γειτονικό Ιράκ λόγω απόπειρας πραξικοπήματος στη χώρα. Όμως ο τόσο μεγάλος όγκος στρατιωτικού εξοπλισμού που αποστέλλεται στο Ιράκ εγείρει ορισμένες αμφιβολίες για μια τέτοια υπόθεση.

Τέλος, σύμφωνα με τους Ρώσους, άν οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν τη Συρία στο έλεος των Τούρκων λόγω της πιθανής έναρξης επίθεσης από την Τουρκία, οι Κούρδοι είναι απίθανο να επιτρέψουν την εμφάνιση του αμερικανικού στρατού σε ελεγχόμενα εδάφη.

Η ένταση μεταξύ Τουρκίας – Ρωσίας όλο και αυξάνεται

Όλα αυτά την ώρα που η Ρωσία έδωσε τα χέρια με τη Συρία για την αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων από το Ιντλίμπ. Το γεγονός αυτό φέρεται να έχει κάνει έξαλλο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ταυτόχρονα, η ένταση μεταξύ των δύο χωρών παραμένει μετά τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar της Τουρκίας στα σύνορα των δύο χωρών. Το Κρεμλίνο έχει στείλει το μήνυμα του στην Τούρκικη πλευρά αναφέροντας ότι τα «έχουν εύκολα» με την χώρα να προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μελλοντικές επιχειρήσεις στα σύνορά της.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER