Τόσο ο Christian Horner όσο και ο Helmut Marko πιστεύουν πως ο Lewis Hamilton θα πάρει νέο κινητήρα μέχρι το τέλος της σεζόν, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα ποινή στο grid για τον οδηγό της Mercedes.

Ο Hamilton βρίσκεται μέχρι στιγμής στο επιτρεπόμενο όριο των τριών κινητήρων για φέτος, με τη Mercedes να σκέφτεται στρατηγικά να φέρει ακόμα έναν για τον Βρετανό στους 7 αγώνες που απομένουν.

Εάν γίνει ωστόσο κάτι τέτοιο, ο Hamilton θα δεχτεί ποινή που θα τον έφερνε στο τέρμα του grid.

Οι πιο ισχυρές πίστες για τη Mercedes σε Monza και Sochi είναι πλέον παρελθόν, με τη Mercedes να μην επιλέγει εκεί να δώσει νέο κινητήρα στον Βρετανό.

Με τα GP σε Τουρκία, Μεξικό και Interlagos που ακολουθούν να είναι εκτιμάται πως επιδεικνύουν περισσότερο τα δυνατά σημεία του πακέτου της Red Bull, εγείρεται το ερώτημα του εάν ή όχι ο Hamilton θα πάρει την απόφαση να πάρει νέο κινητήρα, με τη μάχη για τον τίτλο να φτάνει στο αποκορύφωμά της.

Τόσο ο Horner όσο και ο Marko περιμένουν ωστόσο νέο κινητήρα για τον Hamilton, αν και ο Horner πρόσθεσε πως η ομάδα του δεν θα πορευτεί θεωρώντας κάτι τέτοιο ως βέβαιο.

“Δεν γνωρίζουμε τέτοιες πληροφορίες”, δήλωσε ο Horner σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για το εάν ο Hamilton αναμένεται να λάβει ποινή για νέο κινητήρα.

“Αλλά θα υποθέταμε πως με τους κινητήρες που έχουν πάρει άλλα μονοθέσια με κινητήρα Mercedes, θα περιμέναμε πως θα έρθει και ποινή, αλλά προφανώς δεν μπορούμε να βασιστούμε σε κάτι τέτοιο”.

Ο Marko απ’ τη μεριά του δείχνει πιο σίγουρος για το ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο, δηλώνοντας πως εάν οι πληροφορίες που λαμβάνουν είναι σωστές, τότε ο Hamilton θα πάρει ακόμα μια μονάδα ισχύος για το 2021.

“Ελπίζω οι πληροφορίες μας να είναι σωστές. Σύμφωνα με αυτές, ο Lewis θα πρέπει να πάρει νέο κινητήρα. Το να καταφέρει να βρεθεί στο βάθρο από την τελευταία θέση δεν συμβαίνει και τόσο συχνά”, δήλωσε ο Αυστριακός στο Sky.

“Οι πίστες που έρχονται είναι πιο καλές για μας, ειδικά λόγω του υψομέτρου σε Βραζιλία και Μεξικό. Θα πρέπει να κερδίσουμε και πάλι, αλλά νιώθουμε αρκετά ισχυροί εκεί ώστε να επιτεθούμε”.

Ο Hamilton πέτυχε την πρώτη του νίκη μετά το Βρετανικό GP, ανεβαίνοντας ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Οδηγών, με μια διαφορά 2 βαθμών από τον Verstappen.

Έτσι, ο Marko τρέφει απόλυτο σεβασμό προς τις ικανότητες και το διαμέτρημα του οδηγού που λέγεται Hamilton, κάτι που σημαίνει πως η Red Bull θα πρέπει να μπει σε mode πλήρους επίθεσης για να τον αντιμετωπίσει στους αγώνες που έρχονται.

“Όταν τα πράγματα εξαρτώνται από τον αγώνα, οδηγεί αψεγάδιαστα”, δήλωσε ο Marko για την εμφάνιση του Hamilton στο Sochi.

“Περίμενε για ένα άνοιγμα πολύ σωστά επειδή γνώριζε πως έρχεται η στιγμή του. Είναι πολύ δυνατός και επάξιος αντίπαλος στον οποίο πρέπει να επιτεθούμε”.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER