Από… χίλια κύματα είναι γραφτό να περάσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το Τόκιο καθώς η διεξαγωγή του ακόμη και το καλοκαίρι του 2021 είναι στον «αέρα».

Πέρσι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, παρότι οι επιτελείς της διοργάνωσης δήλωναν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι θα διεξαχθούν κανονικά, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Κι αυτό βεβαίως λόγω της πανδημίας που έπληξε ολόκληρο τον πλανήτη.

Έτσι το κορυφαία αθλητικό γεγονός της υφηλίου, από το καλοκαίρι του 2020 μετατέθηκε για το φετινό (του 2021) δηλαδή ωστόσο οι ειδικοί κρούουν και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου λόγω του Covid-19.

Συγκεκριμένα Σιγκέρου Ομι, επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής που έχει συστήσει η ιαπωνική κυβέρνηση για την παρακολούθηση της πανδημίας του κορονοϊού, χαρακτήρισε «μη φυσιολογική» τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, υπό τις παρούσες επιδημιολογικές συνθήκες.

Απευθυνόμενος σε επιτροπή της ιαπωνικής βουλής, ο κ. Ομι επισήμανε ότι, εφόσον τελικά αποφασιστεί να γίνουν οι Αγώνες, θα πρέπει η οργανωτική επιτροπή «… να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το μέγεθός τους και να ενισχύσει όσο γίνεται περισσότερο το σύστημα διαχείρισης».

Ακόμη συμπλήρωσε ότι «…αν η κυβέρνηση ή η οργανωτική επιτροπή πάρουν την τελική απόφαση (σ.σ. να γίνουν οι Αγώνες), θα πρέπει να εκτιμήσουν κατά πόσον το γεγονός αυτό θα επηρεάσει τη διασπορά στη χώρα και να σκεφτούν τρόπους μείωσης του κινδύνου»«.

Τέλος σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ιαπώνων αντιτίθενται στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων εν μέσω πανδημίας, ο κ. Ομι επισήμανε ότι θα πρέπει να εξηγηθεί με σαφήνεια στον κόσμο ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να γίνει η διοργάνωση, εφόσον αυτή είναι η τελική επιλογή.

sportime.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER