Άκρως επικίνδυνο και πλήρως ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο στους πρόποδες της Πάρνηθας. Η πύρινη λαίλαπα απειλεί την Ιπποκράτειο Πολιτεία, την Δροσοπηγή, το Κρυονέρι και τα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Επί τόπου σπεύδει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πριν λίγο μέσω 112 εστάλη νέο μήνυμα εκκένωσης της Δροσοπηγής. Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς Αθήνα από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Νωρίτερα, το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας ανέφερε: Αν βρίσκεστε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία εκκενώστε τώρα προς ‘Αθήνα από Ε.Ο Αθηνών- Λαμίας. Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αφίδνες ή Ωρωπό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Στο σημεία έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής και υδροφόρες προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά.

Ήδη από αέρος επιχειρούν ρίψεις πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

 

Ακολούθησε δεύτερο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους του Κρυονερίου να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και πόρτες για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους.

Η μία αναζωπύρωση είναι κοντά στα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόϊ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η τρίτη αναζωπύρωση βρίσκεται κοντά στην περιοχή των Αδάμων στο ρέμα της Χελιδονούς.

Και οι τρεις καίνε κομμάτια του δάσους που είχαν γλιτώσει μέχρι στιγμής.

Στην ευρύτερη περιοχή εξακολουθούν να παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις, έως ότου η κατάσταση τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς σε διάφορα σημεία.

Παρέμβαση Εισαγγελίας για τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς

Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης .

Αφορμή για την παρέμβαση της Εισαγγελίας στάθηκαν τόσο δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου όσο και αναφορά δικηγόρου με την οποία θέτει σειρά ερωτημάτων μεταξύ των οποίων τα εξής:

– Ξεκίνησε (όπως διαδίδεται) η φωτιά από μετασχηματιστή;

– Είναι αληθές όπως αναφέρθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό στις 4.8.2021, ότι σε πολλές περιοχές (όπως πχ.Βαρυμπόμπη) δεν μπορούσαν να γίνουν εναέριες ρίψεις, διότι υπήρχαν πυλώνες υψηλής τάσης;

-Είναι συμβατό για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια να υπάρχουν μη υπογειοποιημένοι πυλώνες υψηλής τάσης εντός αστικού ιστού;

Την προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER