Η Kessel Racing με το No. 57 και την Ferrari 488 GTE Evo μείωσε την ανανεωμένη λίστα συμμετοχών για τον αγώνα 6 ωρών στην Monza αυτό το σαββατοκύριακο στον 3ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA.

Η Car Guy Racing δεν θα συμμετέχει στην κατηγορία GTE-Am με τους Mikkel Jensen, David Fumanelli και το αφεντικό της Car Guy Takeshi Kimura όπου μοιράζονται το ίδιο τιμόνι, αλλά “λογιστικά θέματα” οδήγησαν στην αποχώρηση τους.

Η Ιαπωνική ομάδα Car Guy Racing που συμμετέχει πλήρως σε όλη την σεζόν στο Super GT, έχει έναν ίδιο αγώνα στο Motegi με αυτόν στην Monza για τις 16-18 Ιουλίου. Η λίστα συμμετοχών στο Motegi ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Η Kessel συμμετείχε στον 2ο γύρο της σεζόν του 2021 στην Monza στο Portimao όπου οι Jensen, Kimura και Scott Andrews τερμάτισαν στην 5η θέση στο ντεμπούτο του Ελβετικού πληρώματος.

Αυτή η απόφαση να μην αγωνιστούν στην Monza, όπου σηματοδοτεί τον τελευταίο γύρο στο WEC πριν από τις 24 ώρες του Le Mans τον Αύγουστο, οδήγησε στην μείωση της λίστας συμμετοχών στα 37 αυτοκίνητα.

Η ανανεωμένη λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει την επιβεβαίωση των δύο Scuderia Cameron Glickenhaus SCG 007 LMHs όπου αγωνίζονται στην κατηγορία Hypercar απέναντι στις Toyota Gazoo Racing και Alpine Endurance Team.

Ο Ryan Briscoe δεν θα αγωνιστεί για τον Αμερικανό κατασκευαστή στην Monza μετά την συμμετοχή του με τους Romain Dumas και Richard Westbrook στην μοναδική συμμετοχή στον αγώνα 8 ωρών του Portimao.

Οι Dumas και Westbrook θα παραμείνουν μαζί, μοιράζοντας το No. 709 της Glickenhaus με τον Franck Mailleux ο οποίος παρουσιάστηκε στο πλήρωμα της SCG στον αγώνα Nürburgring 24.

Το No. 708 της Glickenhaus επιστρέφει με τους Pipo Derani, Olivier Pla και Gustavo Menezes, οι οποίοι κέρδισαν δύο νίκες συνολικά στην σεζόν 2019-20 οδηγώντας για την Rebellion Racing στην LMP1.

Ακόμα, ο δύο φορές νικητής στην GTE-Pro για τον 24ωρο αγώνα του Le Mans Toni Vilander προστέθηκε στο πλήρωμα του No. 61 της AF Corse με Ferrari η οποία θα συμμετέχει στην GTE-Am.

Ο Vilander, θα είναι στην ίδια ομάδα με τους Simon Mann και Christoph Ulrich, όπου η τελευταία τους συμμετοχή μαζί στο WEC ήταν το 2017 στο Le Mans.

Επιπλέον, ο οδηγός κατηγορίας Silver Matej Konopka είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο WEC με την ARC Bratislava και την Ligier JS P217 Gibson μαζί με τον πατέρα του Miro και τον Oliver Webb.

Ο Konopka Jr έχει παρουσίες με το πλήρωμα των Σλοβάκων και σε άλλα πρωταθλήματα όπως το Lamborghini Super Trofeo, το 24H Series και το TCR Eastern Europe.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER