Η Red Bull αναμένει να κλέψει περί τα 50 άτομα από τη Mercedes για το νεοσυσταθέν τμήμα κινητήρων της όταν η στελέχωσή του τελειώσει.

Με τη Honda να αναμένεται να φύγει από τη Formula 1 στα τέλη του 2021, η Red Bull Powertrains γεννήθηκε με σκοπό να αναλάβει τη δουλειά του Ιάπωνα κατασκευαστή και να διασφαλίσει πως η Red Bull δεν θα χρειαστεί να γίνει ξανά μια πελατειακή ομάδα.

Η διαδικασία συμφωνιών και υπογραφών για το νέο αυτό τμήμα βρίσκεται στα “κόκκινα” και ένα από τα μεγαλύτερα θέματα συζήτηση ήταν οι επαφές της Red Bull με το εργοστάσιο κινητήρων της Mercedes στο Brixworth.

Ήδη έξι από τα μέλη του HPP επέλεξαν να κάνουν την αλλαγή και να συμφωνήσουν με τη Red Bull, με το πιο γνωστό να είναι ο Ben Hodgkinson, ο οποίος θα αφήσει τη θέση του επικεφαλής μηχανικής στο HPP της Mercedes για να γίνει ο πρώτο τεχνικός διευθυντής της Red Bull.

Το Auto Motor und Sport αποκάλυψε πριν κάποιες μέρες πως ακόμα κάποια μέλη του δυναμικού της Mercedes έχουν δελεαστεί από τη Red Bull. Ο επικεφαλής μάλιστα των Κόκκινων Ταύρων θεωρεί πως ο αριθμός των μελών της Mercedes που θα προσελκύσει επιτυχημένα η Red Bull θα “ανέλθει στους 50 στο τέλος της διαδικασίας”.

Power June στα Virtuals+ με Σούπερ Προσφορά* στο Virtual Μπάσκετ της Playtech!

Ερωτήσεις δέχτηκε πρόσφατα ο Horner σχετικά με τις φήμες πως ο Andy Cowell, πρώην επικεφαλής των κινητήρων της Mercedes, ήταν αναμενόμενο να επιστρέψει στη Formula 1 για το νέο τμήμα κινητήρων της Red Bull.

Ο Cowell ήταν από τους ηγέτες στον σχεδιασμό της υβριδικής V6 μηχανής της Mercedes, η οποία εισήχθη το 2014 και έχει κυριαρχήσει στην turbo υβριδική εποχή, δίνοντας στα Ασημί Βέλη 7 double σε Οδηγούς και Κατασκευαστές.

Αλλά, στο Μονακό Grand Prix, ο Horner δήλωσε πως ο Cowell δεν επρόκειτο να έρθει στη Red Bull, ενώ την ίδια στιγμή, ο Toto Wolff, επικεφαλής της Mercedes, δήλωσε πως στις τακτικές κουβέντες που έχει με τον Cowell, δεν έχει λάβει ενδείξεις πως ενδιαφέρεται για το project της Red Bull.

“Προφανώς, υπάρχει πολλή προσοχή από τα media σε τέτοια θέματα και με τη στελέχωση με  προσωπικό σε αυτό το νέο εγχείρημα”, σχολίασε ο Horner.

“Αλλά μπορώ να πω πως εξεπλάγην που διάβασα μια ιστορία σήμερα το πρωί ότι ο Andy συμφώνησε να έρθει σε εμάς, επειδή κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει”.

“Θα ήταν μια μεγάλη έκπληξη”, σχολίασε ο Wolff για το θέμα.

“Επειδή θα σήμαινε πως είναι διαφορετικό απ’ όσα έχουμε συζητήσει. Αλλά δεν υπάρχει κάτι που να τον σταματά από το να πάρει μια τέτοια απόφαση, είτε συνεχίσει στο επιχειρηματικό του ταξίδι είτε επιστρέψει στη Formula 1 υπό διαφορετικό ρόλο”.

“Μιλάω με τον Andy κάθε εβδομάδα σχετικά με διάφορα ζητήματα και για μένα δεν μου φαίνεται πως θα πάει στη Red Bull. Αλλά σε αυτό το άθλημα, έχουμε δει τόσους μαύρους κύκνους, έτσι, τί πιστεύω αυτή τη στιγμή; Δεν θα πάει εκεί”.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER