Πρεμιέρα είχαμε τη Δευτέρα στο πρώτο ATP 500 τουρνουά της σεζόν στη Rotterdam Ahoy, όπου ξεχώρισαν οι νίκες των Καναδών, Αλιασίμ και Ράονιτς αλλά και η συγκλονιστική επικράτηση του γηπεδούχου Τάλον Γκρίκσπουρ επί του Λορένζο Μουσέτι.

Ο Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ, πρώην Νο6 και νυν Νο28 της παγκόσμιας κατάταξης, στον τελευταίο αγώνα της Δευτέρας, επικράτησε 7-6(3), 7-6(8) του qualifier, Μαξίμ Κρεσί και προκρίθηκε στους “16” της indoor διοργάνωσης, περιμένοντας εκεί το Νο2 του ταμπλό Αντρέι Ρούμπλεφ, αρκεί ο Ρώσος να ξεπεράσει το εμπόδιο του qualifier, Ζιζού Μπεργκς την Τρίτη.

Ο 23χρονος Καναδός, πρωταθλητής της διοργάνωσης το 2022, έβγαλε 18 άσους στο ματς και έσωσε τρία set points του αντιπάλου του στο συναρπαστικό δεύτερο tie break του αγώνα.

Νωρίτερα, ο Τάλον Γκρικσπουρ βρέθηκε δύο φορές με την πλάτη στον τοίχο αλλά έσωσε τα match points του Λορένζο Μουσέτι και πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη με ανατροπή 3-6, 7-6(7), 7-6(3), μαζί με τους συμπατριώτες του στις κερκίδες.

Έναν εκ των Χουρκάτς/Λεχέτσκα περιμένει ο Ολλανδός στο 2ο γύρο.

Στο ξεκίνημα της ημέρας, δύο παλιοσειρές του ATP Tour, ο Νταβίντ Γκοφάν και ο Μίλος Ράονιτς, ξεπέρασαν τα εμπόδιά τους και προκρίθηκαν επίσης στη φάση των “16”.

Ο Γκοφάν κέρδισε 6-4, 6-7(12), 6-1 τον wild card, Ντίνο Πρίζμιτς και θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Ντε Μινόρ-Κόρντα ενώ ο πανύψηλος Καναδός επικράτησε 7-6(5), 6-4 του wild card, Γέσπερ Ντε Γιονγκ περιμένοντας έναν εκ των Μπούμπλικ-Κόριτς.

 

 

ABN AMRO OPEN ROTTERDAM DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-1h)

 



tennis24.gr