Κάποιο εργοστάσιο έχει πάρει φωτιά. Σημειώνονται εκρήξεις κι είναι τεράστια η πυρκαγιά. Πολλή φλόγα και πολύς καπνός.

Το ρολόι έδειχνε λίγα λεπτά μετά τις 11 το βράδυ. Η φωτιά ξεσπά σε οικοπεδικούς χώρους ανάμεσα σε δύο εργοστάσια στην λεωφόρο Καραμανλή στον δήμο Αχαρνών.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο εργοστάσια τυλίχθηκαν στις φλόγες, ένα με χαρτικά είδη και ένα με πλαστικά, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση περίπου 400 μέτρων μεταξύ τους.

Ένα μαύρο σύννεφο καπνού σκεπάζει τον Αττικό ουρανό απ΄ άκρη σ΄ άκρη.

Εθελοντές ρίχνονται στη μάχη και μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο, προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

Μάλιστα στάλθηκαν στους κατοίκους του λεκανοπεδίου και δύο μηνύματα από το 112.

Το πρώτο ενημέρωνε για την πυρκαγιά στο ρέμα της Χελιδονούς και το δεύτερο καλούσε τους κατοίκους που βρίσκονται κοντά στο ρέμα της Χελιδονούς να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω των καπνών.

Η μάχη ήταν ολονύχτια.

Τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος δείχνουν πως η χθεσινή πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο πλησίον εγκαταλελειμμένου εργοστασίου και επεκτάθηκε στο ρέμα που ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση.

To πρώτο φως της ημέρας φανέρωσε και την καταστροφή. Καμένα αυτοκίνητα κι εργοστάσια που καπνίζουν ακόμα.

Ωστόσο, από τις 5 τα ξημερώματα δεν υπήρχε μέτωπο να επεκτείνεται, παρά μόνο μικρές διάσπαρτες εστίες με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα στο σημείο.megatv.com