Η σεζόν 2022-2023 θα είναι για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων στην ΑΕΚ καθώς η μεγάλη επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια και η είσοδος στην ολοκαίνουργια OPAP Arena συνδυάστηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας! Μια ονειρική, μια μαγική σεζόν της οποίας MVP αποτελεί αναμφισβήτητα ο άνθρωπος στην άκρη του πάγκου, ο Ματίας Αλμέιδα.

Ο Αργεντινός τεχνικός στην πρώτη του χρονιά στην Ένωση κατάφερε να δώσει ταυτότητα στο σύνολό του, το οποίο υπηρετώντας τις ποδοσφαιρικές του αρχές έπαιξε το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και στο τέλος ανταμείφθηκε γι’ αυτό με ένα επιβλητικό νταμπλ! Με ένα ρόστερ αναβαθμισμένο, με βάθος σε όλες τις θέσεις που διέθετε τη νοοτροπία του νικητή.

Πλέον στο προσκήνιο θα έρθει ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν, προκειμένου η ΑΕΚ να παραμείνει άκρως ανταγωνιστική για να διατηρηθεί στην κορυφή και να παρουσιαστεί και πανέτοιμη για την ευρωπαϊκή της συμμετοχή καθώς ξεκινώντας από τον τρίτο γύρο των προκριματικών του Champions League τον Αύγουστο έχει εγγυημένη θέση σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Γιατί όπως είπε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, που ολοκλήρωσε τον θρίαμβο του νταμπλ, έπειτα από το 2-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ στον τελικό του Πανθεσσαλικού: «Αυτή η ΑΕΚ μου θυμίζει την ΑΕΚ του 90′, την χαιρόμαστε. Μακάρι να έχουμε και συνέχεια και θα ενισχυθούμε ακόμη περισσότερο. Ο προπονητής είναι παικτάρα, προπονητάρα, τον λατρεύουμε».



gazzeta.gr