Ποια είναι τα δύο ενδεχόμενα στην περίπτωση προσφυγής της ΑΕΚ στο CAS για την υπόθεση του αγώνα της με τον Ατρόμητο και σε ποια περίπτωση το παιχνίδι δεν μπορεί να διεξαχθεί ακόμα κι αν έχει οριστεί η ημερομηνία από τη Superleague 1.

Η ΑΕΚ δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα προσφύγει στο CAS για να «προσβάλει» τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τη διεξαγωγή του αγώνα της με τον Ατρόμητο, αλλά αν το κάνει, πρέπει να το κάνει γρήγορα, εντός των επόμενων ημερών. Και με την απαραίτητη υποσημείωση: αίτημα για «expedited procedure». Δηλαδή για κατεπείγουσα εξέταση της υπόθεσης.

Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις η υπόθεση πάντα εξετάζεται σε μικρό χρονικό διάστημα από το CAS, κάτι που είναι απαραίτητο προκειμένου να ξεκινήσουν τα play offs με δεδομένη, «τελειωτική» βαθμολογία της regular season. Αν συμβούν όλα αυτά (διότι μπορεί η ΑΕΚ να μην προσφύγει στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο για τα Σπορ) τα ενδεχόμενα είναι δύο.

  • α) Το CAS δηλώνει αναρμόδιο για την υπόθεση (την «επιστρέφει» στα ελληνικά δικαστικά όργανα) και το ματς διεξάγεται σε ημερομηνία που θα καθορίσει η Superlegaue 1.
  • β) Το CAS δηλώνει ότι θα εξετάσει την υπόθεση (πάντα από την αρχή, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί από τα ελληνικά δικαστικά όργανα) και ενημερώνει για τον ορισμό της εκδίκασης. Σ’ αυτή την περίπτωση το ματς Ατρόμητος – ΑΕΚ δεν μπορεί να διεξαχθεί προτού εκδοθεί η απόφασή του!

gazzeta.gr