«Έχει συγκλονιστεί όλη η κοινωνία πόσω μάλλον εμείς αφού αυτό έγινε έξω από αστυνομικό τμήμα. Για το τι δεν έγινε σωστά, γίνεται η ΕΔΕ για να ληφθούν οι μαρτυρίες από τον φίλο του θύματος, τον αξιωματικό υπηρεσίας, την υποδιοικητή και να βγει ένα πόρισμα για τυχόν παραλείψεις των συναδέλφων», είπε αρχικά.

«Από την στιγμή που δεν είχε περιπολία το ΑΤ, το περιπολικό που υπήρχε ήταν η επόπτης αρμόδια για την περιοχή, δεν ήταν για περιπολία και να επιληφθεί σε συμβάν. Θα ξεκινούσε την εποπτεία, δεν θα μπορούσε να επιληφθεί σε καμία κλήση της Άμεσης Δράσης. Ήταν διαφορετικός ο ρόλος. Όταν υπάρχει αξιωματικός υπηρεσίας και ο βραδινός σκοπός, γιατί καθημερινές σκοπός δεν υπάρχει στα ΑΤ, δεν μπορεί να κλειδωθείς το τμήμα και να πάμε οποιονδήποτε πολίτη στο σπίτι του, γι΄ αυτό πρέπει να καλέσει την Άμεση Δράση. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει η αξιωματικός υπηρεσίας, να ανοίξει καρτέλα και να δώσει όλα τα γεγονότα, και ανάλογα να πράξει η Άμεση Δράση με την εντολή του Κέντρου», συμπλήρωσε ο κ. Τσουμάνης.

Για την στάση του φρουρού ο κ. Τσουμάνης υπογράμμισε πως, «ο φρουρός μπορεί να μην είχε ενημέρωση για το τι πήγε να κάνει η κοπέλα στο ΑΤ με το οικείο της πρόσωπο. υπάρχουν οι κάμερες και θα δούμε τι υλικό έχει προκύψει και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το φονικό και αν μπορούσε να επέμβει. Δεν υπήρχε 24ωρο περιπολικό στο ΑΤ. Θα μπορούσε να γίνει προστατευτική φύλαξη, να κάτσει στο ΑΤ μέχρι το πρωί ή μέχρι να ηρεμήσει αν ήταν σε κατάσταση πανικού. Και να πρότεινε η συνάδελφος, δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κάποιον να κάτσει στο ΑΤ. Θεωρώ αυτονόητο ότι ο φρουρός οπλοφορούσε, πολλά όμως θεωρούνται αυτονόητα όπως και το να λειτουργεί ένα ΑΤ στο 100%».



megatv.com