Έξι αστυνομικοί καλούνται να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις για τα όσα έκαναν τη νύχτα της δολοφονίας, με την οικογένεια της αδικοχαμένης Κυριακής να δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής, για την υποστήριξη της κατηγορίας.

Ο 39χρονος παραμένει δεμένος με ιμάντες στο κρεβάτι του ειδικού θαλάμου που έχει διαμορφωθεί στο Τζάνειο, σε μια πτέρυγα που έχουν πρόσβαση μόνοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που έχουν βάρδια.

Ο άντρας που παρακολούθησε και σκότωσε πισώπλατα την Κυριακή έξω από το ΑΤ των Αγ. Αναργύρων ζητάει να δει τη μητέρα του. Εξακολουθεί να μην απαντάει σε ερωτήσεις που του γίνονται.

Ο 39χρονος δείχνει να ανακτά καθημερινά όλο και περισσότερες δυνάμεις. Με τους στενούς συγγενείς της 28χρονης Κυριακής που δολοφόνησε να περιμένουν τη μέρα που θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Για τους συγγενείς της άτυχης κοπέλας, οι κινήσεις του δράστη στο νοσοκομείο είναι χειριστικές. Όπως τότε που έστελνε επιστολές στην Κυριακή, για να την κρατήσει κοντά του.

Η 28χρονη είχε υποστεί τόσο μεγάλο ψυχολογικό εκφοβισμό από τον δολοφόνο της, που δεν μιλούσε σε κανέναν για όσα βίωνε. Aνέβαινε μόνη το δικό της Γολγοθά.

Στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία, 6 αστυνομικοί που είχαν εμπλοκή εκείνη τη νύχτα στα δραματικά γεγονότα καλούνται να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις.

Πρόκειται για τους αστυνομικούς που ήταν στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων αλλά και για τον εκφωνητή της Άμεσης Δράσης, που κάποια στιγμή ειρωνεύτηκε το θύμα.

Όλοι τους έχουν χρονικό περιθώριο 5 ημερών να απαντήσουν στο πλαίσιο της ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη και να περιγράψουν τις κινήσεις τους.

Η οικογένεια της Κυριακής περιμένει τον καταλογισμό των ευθυνών. Αν και ξέρει πως αυτό είναι αδύνατον να απαλύνει τον αβάσταχτο πόνο της απώλειας.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, μίλησε στο Live News αναφορικά με την πορεία της υγείας του δράστη σχολιάζοντας χαρακτηριστικά «τα έχει τετρακόσια» και συμπλήρωσε «δεν έχει κανένα πρόβλημα, θα μπορούσε να είναι στο νοσοκομείο των φυλακών».

«Είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι, ζητάει συνέχεια να δει την μαμά του και θέλει να πιεί καφέ», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.



megatv.com