Είναι o άνθρωπος που στάθηκε στο πλευρό της, τη στήριξε και την έπεισε να πάει στις Aρχές. Αλλά κι εκείνος που είδε μπροστά στα μάτια του να τη δολοφονούν τόσο ακαριαία, τόσο φρικαλέα, τόσο άδικα.

«Νομίζω η ζωή του κάπου εκεί τελείωσε όταν την είδε, γιατί στα χέρια του πέθανε η Κυριακή. Οπότε θεωρώ ότι η ζωή του γι’αυτόν. Τουλάχιστον έτσι πιστεύει και νομίζει», είπε ο φίλος του αυτόπτη μάρτυρα.

Ο άνθρωπος που μιλά αποκλειστικά στο Live News είναι ο πιο κοντινός φίλος του 37χρονου. Όπως αποκαλύπτει, ο 37χρονος έχει κλειστεί στον εαυτό του, έχει αποκοπεί από όλους και από όλα και προσπαθεί να διαχειριστεί όλα όσα είδε και βίωσε τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας.

«Είναι πολύ στεναχωρημένος και φουλ χάλια ψυχολογικά και δεν πρόκειται να συνέλθει εύκολα μιας και ένα κομμάτι της ζωής του έφυγε κυριολεκτικά από τη ζωή του. Να αναρρώσει γρήγορα ψυχολογικά δεν το πιστεύω. Προφανώς και αυτός όπως όλοι μας θέλει δικαιοσύνη για τον θάνατο της Κυριακής», είπε ο φίλος του αυτόπτη μάρτυρα.

Είχαν να μιλήσουν 5 ολόκληρα χρόνια. Ωστόσο ήταν ο άνθρωπος τον οποίο επέλεξε να μιλήσει η Κυριακή όταν ένιωσε πως απειλείται από τον πρώην σύντροφο της που δεν δεχόταν τον χωρισμό τους 2 μήνες πριν.

Στην κατάθεσή του ο 37χρονος  φίλος της Κυριακής και αυτόπτης μάρτυρας στην δολοφονία της είπε:

«Στις 25 Μαρτίου και μέρα Δευτέρα, η Κυριακή μου έστειλε μήνυμα στο Facebook. Κανονίσαμε να συναντηθούμε την Παρασκευή γύρω στις 19:30 σε μια καφετέρια στους Αγίους Αναργύρους. Εκεί μου είπε ότι είναι χωρισμένη εδώ και 2 μήνες γιατί δεν περνούσε καλά».

Ο φίλος του αυτόπτη μάρτυρα σημείωσε:

«Είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Πάντα όταν τον χρειαζόμασταν ήταν εκεί. Ασχέτως αν τον ήξερες 1-2 μήνες ή 30 χρόνια».

Συναντήθηκαν τρεις φορές μέσα σε 4 μέρες. Η Κυριακή του αποκάλυψε όσα φρικτά ζούσε και εκείνος από την πλευρά του στάθηκε δίπλα της. Όχι μόνο στα λόγια. Αλλά και στην πράξη καθώς ήταν εκείνος που την πήρε από το χέρι και την οδήγησε στο τμήμα για να καταγγείλει τον πρώην σύντροφο της.

«Ήταν από τους μοναδικούς ανθρώπους που μπορούσε να την βοηθήσει και γι’ αυτό μάλλον και του ανοίχτηκε. Γι’ αυτό πήγαν μαζί και στο αστυνομικό τμήμα».

Ο πρώτος εφηβικός έρωτας

Η γνωριμία τους έγινε πριν 11 ολόκληρα χρόνια. Όταν η αδικοχαμένη Κυριακή ήταν μόλις 17 και εκείνος 26. Ήταν ο εφηβικός της έρωτας, η πρώτη της σχέση και γι’ αυτό εκείνος ήταν πάντα προστατευτικός και περιποιητικός μαζί της.

«Η Κυριακή ήταν ένα μέρος της ζωής του που τον ομόρφυνε ακόμα περισσότερο γιατί ήταν όμορφος, τουλάχιστον εσωτερικά και τώρα έχει εξαφανιστεί από όλους τους φίλους του, από τα πάντα».

Είναι φωτογραφίες του 37χρονου δίπλα στην Κυριακή και την αδελφή της πίσω στο 2018, όσο δηλαδή ακόμα ήταν σε σχέση. Όπως αποκαλύπτει άνθρωπος που τους έζησε, τα τελευταία χρόνια μπορεί να μην είχαν επικοινωνία αλλά πάντα έτρεφε σεβασμό ο ένας για τον άλλον.

«Πολύ αγαπημένοι και οι δύο, αχώριστοι γι’ αυτό και μέχρι 1η Απριλίου ήταν πάλι μαζί, εκεί να την βοηθήσει, να πάει να τρέξει για εκείνη, για τα πάντα. Ήταν δίπλα της όπως επέτρεπε η ζωή γιατί σεβόταν πάντα τις αρχές της, τις σχέσεις της και ήταν πάντα απόμακρος».

Διακριτικά στο πλευρό της όσο του το επέτρεπε. Δεν την έκρινε αλλά τη συμβούλευε ό,τι δηλαδή χρειαζόταν η ταλαιπωρημένη Κική που είχε πλέον αποφασίσει να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή στην κακοποιητική της σχέση.

«Δεν είχαν σχέση (τώρα). Μόνο φιλική. Ήταν απόμακρος γιατί σεβόταν τις αρχές της και τις καινούργιες της επιλογές».

Μια εβδομάδα πριν το φονικό είχαν αρχίσει να αποκτούν και πάλι επαφή. Στις συνολικά τρεις συναντήσεις τους η Κυριακή του αποκάλυψε πως είχε χωρίσει από τον δυνάστη σύντροφο της και πως ήθελε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της.

Δεν πρόλαβε όμως. Στα 28 της χρόνια αυτός ο άνδρας αποφάσισε να της στερήσει με το έτσι θέλω τη ζωή και στη συνέχεια να επικαλεστεί το ακαταλόγιστο παρά το γεγονός πως την νύχτα του φονικού δεν δίστασε να πει πως την σκότωσε γιατί την ήθελε μόνο δικιά του.



megatv.com