Τη θέληση να παραμείνουν στα μπλόκα και να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εκφράζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.

Οι κινητοποιούμενοι της Κεντρικής Μακεδονίας τονίζουν ότι ο πρωτογενής τομέας και τα προβλήματά του δεν περιορίζονται στη Θεσσαλία και υπογραμμίζουν ότι προφανώς και ορθά ενισχύονται επιπρόσθετα οι πληγείσες περιοχές της χώρας μας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ωστόσο δηλώνουν ότι «ο πρωτογενής τομέας είναι όλη η Ελλάδα και όλοι οι επιμέρους κλάδοι του».

Ο Γιάννης Βάγγος, μέλος της πανελλαδικής συντονιστικής μπλόκων, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

«Όλα τα μέτρα είναι «εκτός θέματος» και δεν αφορούν στα αιτήματά μας. δεν έχουν σχέση με την κινητοποίησή μας. Εμείς θέλουμε αφορολόγητο πετρέλαιο για να μπορούμε να ποτίσουμε, δεν ζητάμε κάτι το παράλογο. Δεν γίνεται να πορίζεις με αυτές τις τιμές ενέργειας, δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Η επιδότηση πάει ανά στρέμμα και με τα λίτρα. Θέλουμε βάσει της καλλιέργειάς μας να έχουμε το αφορολόγητο πετρέλαιο για το τρακτέρ μας», είπε.

«Αν δεν έχουμε τουρισμό και αγροτική παραγωγή δεν μπορεί να δουλέψει η χώρα. Δεν θα παίξουν το πότισμά μας στα ζάρια. Αφού μας λέει “δεν έχουμε”, τι να κάνουμε να φύγουμε; Αφού ενέργεια έχουμε, να την καλύψουμε με την τιμή αυτή», τόνισε ο κ. Βάγγος.

«Σήμερα έχουμε κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη και θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας», κατέληξε.

Ανυποχώρητοι οι αγρότες μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη – Σκληραίνουν τη στάση τους



megatv.com