Στα μπλόκα φωτιές και παράπονα.

«Η ΝΔ ενδιαφέρεται μόνο για την Θεσσαλία, τους άλλους μας έχει γραμμένους».

Οι αγρότες βγάλαν μολύβι και χαρτί και υπολογίζουν τις παροχές της κυβέρνησης, εκτιμώντας πως δεν συμφέρει να κάνουν πίσω και πως όσα υπόσχεται κυβέρνηση αλλά και ΕΕ δεν του καλύπτουν.

Ενισχύονται τα μπλόκα στις κινητοποιήσεις δίνουν το παρών αγρότες

Στις κινητοποιήσεις το παρών δίνουν όλοι οι παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα, αγρότες, κτηνοτρόφοι αλλά και ψαράδες και μελισσοκόμοι.

Την ίδια ώρα, τα μπλόκα ενισχύονται και συντονίζονται πανελλαδικά με τη στόχευση των αγροτών να είναι να βγουν ταυτόχρονα στις εθνικές οδούς και να παραλύσει η χώρα κάτι που θα πιέσει, όπως εκτιμούν οι αγρότες, την κυβέρνηση.

Η «καρδιά» των αντιδράσεων χτυπάει στην Agrotica

Στην έκθεση Agrotica, οι αγρότες έστειλαν ηχηρό μήνυμα. Με τον αποκλεισμό της, με περισσότερα από 300 τρακτέρ, έδειξαν τις προθέσεις και τις δυνατότητες τους, την ώρα που η κυβέρνηση προβάλει τον διάλογο και εκτιμά πως οι κινητοποιήσεις δεν έχουν πια λόγο να συνεχίζονται.

Πρόσθετη έκπτωση στο αγροτικό ρεύμα

Η κυβέρνηση βάζει στο τραπέζι άμεσες παροχές αλλά και ένα σχέδιο οργανωμένης στήριξης για τους επόμενους μήνες με έμφαση στην ενεργειακή στήριξή των αγροτών.

Από την άλλη, οι ίδιοι οι αγρότες πάντως δείχνουν πως θέλουν εδώ και τώρα όλα τα κιλά και όλα τα λεφτά, με αποτέλεσμα ήδη στην αγορά οι καταναλωτές να βλέπουν αυξήσεις στους πάγκους των οπωρολαχανικών.

Έκλεισαν οι αγρότες την Εθνική Οδό που οδηγεί στο Αίγιο

Οι αγρότες έκλεισαν το απόγευμα της Παρασκευής την Εθνική Οδό που οδηγεί στο Αίγιο. Οι αγρότες θα βρίσκονται εκεί κάθε μέρα, όπως χαρακτηριστικά λένε, καθώς αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ήταν «ψίχουλα».

«Ό,τι δώσαμε, δώσαμε»

Όπως είπε η δημοσιογράφος του MEGA, Χριστίνα Κοραή, σύμφωνα με τις πήγες από του Μαξίμου, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερα μέτρα.

Όπως χαρακτηριστικά είπαν, «ό,τι δώσαμε, δώσαμε». Ο λόγος εαρινοί ο προϋπολογισμός καθώς κανείς δεν γνωρίζει τί άλλες ανάγκες ίσως να προκύψουν.



megatv.com