«Κλείδωσε» η Κ15 στο Βόλο, κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τι μέλλει γενέσθαι με την Κ17 !

Στο Βόλο το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου θα διεξαχθεί το Final-4 της Superleague Κ15. Η απόφαση είναι ειλημμένη, οι σύλλογοι έχουν ενημερωθεί και απομένει μία εκκρεμότητα: εάν θα γίνουν οι ημιτελικοί το Σαββατοκύριακο (13-14 Μαϊου) και ο τελικός τρεις ημέρες αργότερα ή το αντίθετο. Στις σκέψεις των ανθρώπων της Superleague είναι να μην δημιουργείται πρόβλημα με τις απουσίες των παιδιών από το σχολείο, αφού στη διοργάνωση μετέχουν μαθητές της Α΄ και της Β΄ Λυκείου. Γι΄αυτό και όσες φορές ήταν εφικτό (με τελευταία την περσινή διοργάνωση) οι ημιτελικοί προγραμματίζονταν σε αργία και ο τελικός σε καθημερινή.

Ωστόσο για εφέτος οι πιθανότερες ημερομηνίες –που σχεδόν έχουν «κλειδώσει» είναι η Πέμπτη 11η Μαΐου για τους ημιτελικούς και η Κυριακή 14η Μαΐου για τον τελικό.

Όπως επίσης έχουν κλειδώσει και τα ζευγάρια των ημιτελικών, μία αγωνιστική πριν από τη λήξη της κανονικής σεζόν:

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

ΑΕΛ-Ολυμπιακός

«Σπαζοκεφαλιά» η Κ17

Το πολύ μεγάλο πρόβλημα αφορά το πρωτάθλημα της Κ17 που ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο όσον αφορά τη regular season. Ακολουθούν τα μπαράζ για την τελευταία θέση που οδηγεί στο Final-4 του Βόλου, όμως ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και δεν υπάρχουν ανοιχτές ημερομηνίες μέχρι τον Ιούνιο! Όπως διαμηνύεται από τη διοργανώτρια αρχή, αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και καταβάλλονται προσπάθειες να μην απομακρυνθεί πολύ το τέλος της κανονικής περιόδου με την έναρξη του Final-4.

Συγκεκριμένα τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί ως προς την εύρεση ημερομηνιών, είναι τα εξής:

– Συγκέντρωση εθνικής ομάδας Κ16 και τουρνουά στη Φινλανδία έως τις 9 Μαΐου

– Εθνικές εκλογές στις 21 Μαΐου

– Απουσία του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού σε διεθνή τουρνουά στην Ολλανδία και τη Γαλλία αντίστοιχα, το Σαββατοκύριακο 27/28 Μαΐου

– Απολυτήριες εξετάσεις Α΄ και Β΄ Λυκείου από 23/5 έως 15/6.

Με άλλα λόγια, τα περιθώρια έχουν στενέψει… δραματικά αφού από τις εκλογές και μετά προτεραιότητα έχει το σχολείο και είναι αδύνατο να βρεθούν δύο καθημερινές για τη διεξαγωγή των ημιτελικών και του τελικού. Άρα πρώτο μέλημα των διοργανωτών είναι να ολοκληρωθούν τα πάντα έως την παραμονή των εκλογών!

Το Gazzetta παρουσιάζει τα δύο μοναδικά ενδεχόμενα που έχουν πέσει στο τραπέζι για τη διεξαγωγή του Final-4 της Κ17

1. Αμέσως μετά το Final-4 της Κ15. Στις 16 ή 17 (Τρίτη ή Τετάρτη) Μαΐου οι ημιτελικοί και στις 19 ή 20 ο τελικός. Αργία είναι ουσιαστικά και η Παρασκευή 19/5 αφού η Α΄ και Β΄ Λυκείου τελειώνουν μαθήματα την Πέμπτη 18/5.

Αυτή είναι η καλύτερη λύση για όλους, όμως υπάρχουν τα εξής εμπόδια :

– Η διεξαγωγή των play off θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εγκαίρως, στο διάστημα που η εθνική θα βρίσκεται στη Φινλανδία (2-9 Μαΐου). Συνεπώς θα πρέπει να συναινέσουν οι ομάδες που θα έχουν διεθνείς. Αυτό είναι σημείο-κλειδί στον προγραμματισμό. Εάν κάποια ομάδα αρνηθεί, τότε δεν υπάρχει κενή ημερομηνία μέσα στο Μάιο.

– Ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας που δεν έχει οριστεί ακόμα. Η 19ης Μαΐου που δημοσιεύεται ως πιθανή ημερομηνία τις τελευταίες ημέρες, «καταστρέφει» κάθε σχεδιασμό της Κ17

2. Στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Οι ημιτελικοί το Σάββατο 4/6 και ο τελικός καθημερινή, τρεις ημέρες αργότερα (7/6). Για τις δύο ομάδες που θα προκριθούν, θα πρέπει να… βάλουν πλάτη οι διευθυντές των Λυκείων ώστε οι ποδοσφαιριστές να απουσιάσουν δικαιολογημένα από τις προαγωγικές και να δώσουν ένα μάθημα σε άλλη ημερομηνία. Εάν υπάρχει πρόβλημα με τις εξετάσεις, τότε ο τελικός θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα (Κυριακή, 11/6).

Συνοπτικά τα δύο πρωταθλήματα των μικρότερων ηλικιών της Superleague ολοκληρώνονται ως εξής:

Κ15

29-30/5 Τελευταία αγωνιστική κανονικής περιόδου

Final-4

11-14/5 στον Βόλο: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, ΑΕΛ-Ολυμπιακός

Κ17

29-30/5 Τελευταία αγωνιστική κανονικής περιόδου

7/5 Ημιτελικοί play off: 3ος Βορείου Ομίλου- ΑΕΚ ή Αστέρας Τρίπολης, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ ή Αστέρας Τρίπολης

Final-4 στον Βόλο

16 ή 17 Μαϊου ημιτελικοί. Τα ζευγάρια θα προκύψουν μετά από κλήρωση. Μετέχουν ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, ο 2ος του Βόρειου Ομίλου (ΑΕΛ, Βόλος ή Άρης) και ο νικητής των play off (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ατρόμητος και μία ομάδα από τον βορρά)

19 ή 20 Μαϊου τελικός

(Εναλλακτικές ημερομηνίες 4 έως 11 Ιουνίου)gazzeta.gr