Από ζεν πρεμιέ της ελληνικής μυθοπλασίας που κατέκτησε και τα έδρανα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, στον κυκλώνα καταγγελίας για βιασμό και ξυλοδαρμό νομικής εκπροσώπου της Κομισιόν.

Ο 48χρονος Αλέξης Γεωργούλης βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες που έχουν προκαλέσει σάλο.

Όταν εκλέχθηκε ευρωβουλευτής κατέγραφε με ενθουσιασμό καρέ -καρέ την πρώτη του μέρα στα νέα του καθήκοντα.

Πρώτη ερώτηση που σπεύδει να καταθέσει ο Αλέξης Γεωργούλης  στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σχετικά με το επίπεδο ασφαλείας στο Face app, μια  δημοφιλής εφαρμογή στα κοινωνικά δίκτυα. Λίγες μέρες μετά παίρνει και πάλι το λόγο για το τσίπουρο και την τσικουδιά, ζητώντας να παραμείνει μειωμένος ο ειδικός φόρος κατανάλωσης.

Ζητήματα διαφάνειας, πολιτισμού, ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι στη συνέχεια, μέρος των δράσεων του ενώ μετέχει και σε καμπάνιες του κινήματος Μetoo κατά της βίας και της εκμετάλλευσης γυναικών.

Έχει προηγηθεί η κατάθεση της δικηγόρου στις βελγικές Αρχές για τις βαριές καταγγελίες σε βάρος του .

«Η βία κατά των γυναικών είναι μία επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δηλώνει τότε ο ίδιος.

Ο 48χρονος είναι το τρίτο από τα 4 παιδιά της οικογένειας Γεωργούλη. Μεγάλωσε στη Λάρισα, ασχολήθηκε με την πάλη στο γυμνάσιο και πέρασε στο Πολυτεχνείο χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Το 1996 ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός για να απογειωθεί η φήμη του περίπου μια δεκαετία μετά, μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές του MEGA, «Εραστής δυτικών προαστίων και «Είσαι το ταίρι μου».

«Εγώ ποτέ δεν το πήρα πάνω μου, ότι είμαι sex symbol, απλά το εκμεταλλεύτηκα στην τιμή για ένα ρόλο».

Σήμερα, περίπου ένα χρόνο μετά ο Αλέξης Γεωργούλης μετά και την άρση της ασυλίας του θα χρειαστεί να δώσει απαντήσεις, όχι σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την απήχηση του στις γυναίκες αλλά στις Αρχές για τις κατηγορίες του βιασμού και της σωματικής βίας.

Ερωτήματα που εμμέσως θέτουν σε αμφισβήτηση την εγκυρότητα της καταγγελίας της νομικής εκπροσώπου της Kομισιόν διατύπωσε στο Facebook ο πρόεδρος του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, Σπύρος Mπιμπίλας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

«O χρόνος που έγινε η καταγγελία,  γιατί δημοσιοποιήθηκε τώρα,  γιατί κατήγγειλε το όνομα του 4 μήνες μετά, αφού η ίδια είναι νομικός».

Η υπόθεση πάντως έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.megatv.com