Την τρίτη απόσυρση αντιπάλου του στη Μαδρίτη σχολίασε η Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ στην on court συνέντευξή του, μετά τον χθεσινοβραδινό ημιτελικό που ολοκληρώθηκε πρόωρα. Ο Καναδός μίλησε για τον Λεχέτσκα, για το πως βιώνει ο ίδιος την πορεία του ως τον τελικό, ενώ αναφέρθηκε και στον Ρούμπλεφ, τον οποίο και θα συναντήσει εκεί την Κυριακή.

-Μία από τις πιο περίεργες εβδομάδες τένις που είχες. Σε τρεις από τους τέσσερις αγώνες ο αντίπαλός σου δεν ξεκίνησε ή δεν τελείωσε τον αγώνα.

“Είναι τρελό. Δεν ξέρω αν έχει ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο σε παίκτη. Είναι μια περίεργη κατάσταση, και δε μου έχει συμβεί ποτέ στην καριέρα μου μέχρι τώρα. Μια απόσυρση, εγκατάλειψη ή απουσία αυτού του είδους. Και back to back μάλιστα.

Δε μπορούσα να πιστέψω τι συνέβαινε όταν είδα την πλάτη του να τον πονάει, και να τον μπλοκάρει. Νιώθω πολύ άσχημα για εκείνον. Έχω βιώσει και εγώ πολλούς τραυματισμούς. Όλοι μπορούμε να φανταστούμε πώς είναι να βγαίνεις στο κορτ, ελπίζοντας να κερδίσεις και να περάσεις.

Να πρέπει να παλέψεις με τον αντίπαλό σου και να μην μπορείς να παίξεις. Τρέφω μεγάλη συμπάθεια για τον Γίρι. Όσο για μένα, δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να προσπαθήσω να προετοιμαστώ για την Κυριακή.”

-Τι αντίκτυπο σου αφήνουν όλες αυτές οι αποσύρσεις-εγκαταλείψεις;

“Δεν νομίζω ότι με αφορά αυτή τη στιγμή. Αφορά αυτούς τους παίκτες. Ο Γιανίκ έπρεπε να αποχωρήσει από το τουρνουά. Είδαμε τον Κάρλος να αποχωρεί από τη Ρώμη. Τρελοί καιροί για την ελίτ του αθλητισμού μας, αποχωρήσεις από πολλές διοργανώσεις.

Για μένα είναι περίεργος ο ρυθμός που δεν έπαιξα τόσο πολύ και είμαι στον τελικό. Μπορώ να εστιάσω στην πρώτη εβδομάδα μου, που ήταν γεμάτη. Έκανα ένα υπέροχο ματς κόντρα στον Κάσπερ. Έδωσα στον εαυτό μου την ευκαιρία να είμαι στα προημιτελικά, και μετά συνέβησαν τρελές συνθήκες. Δεν έχω πολλά να πω παρά να είμαι έτοιμος για την Κυριακή.”

Σχετικά με τον Ρούμπλεφ, είπε: “Πάντα είχα μάχες των 3 set μαζί του. Ακόμα και το 2018, όντας πολύ νεότερος, αλλά είναι πάντα διασκεδαστικό. Είναι πάντα μια σκληρή μάχη. Είχαμε ένα μεγάλο ματς στο Ρότερνταμ φέτος, έχασα και MP.

Ελπίζω ότι θα μπορέσει αυτή τη φορά να πάει καλά. Είναι πάντα ένας παίκτης που παλεύει σκληρά και είναι πάντα παρών σε κάθε τουρνουά. Όλοι έχουμε ψηλά και χαμηλά ως παίκτες, αλλά είναι πάντα εκεί. Γι’ αυτό τον βλέπουμε ξανά σε έναν τέτοιο μεγάλο τελικό. Του αξίζει πραγματικά.”



tennis24.gr