Ο Ανδρέας Κονδύλης, δήμαρχος Αλίμου, κατήγγειλε ότι γνωστό all day bar έχει καταπατήσει χώρο του δήμου και προσπαθεί να επαναφέρει στους δημότες τους χώρους αυτούς και μάλιστα έχει κερδίσει και ασφαλιστικά μέτρα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο δήμαρχος τόνισε ότι έχει τις νόμιμες πολεοδομικές άδειες και βρίσκονται σε κοινόχρηστο χώρο.

«Πραγματικά, ζούμε το θέατρο που παραλόγου. Δεν νοείται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα το 2023 να υπάρχουν καταπατημένες κοινόχρηστες εκτάσεις πρασίνου και να προσπαθούν κάποιοι αυθαίρετα να τις μετατρέψουν σε δικό τους χώρο».

«Με την τακτική του αυτή ο επιχειρηματίας έχει εργαλειοποιήσει πλήρως την αστυνομία»

«Έρχεται κάθε μέρα η αστυνομία, δεν σταματάει τις ενέργειες γιατί είναι νόμιμες, επειδή όμως επιθυμεί ο επιχειρηματίας να υποβάλει μηνύσεις, παίρνει κάθε μέρα στο αστυνομικό τμήμα τους εργάτες του δήμου Αλίμου, δεν τους κρατάει αυτόφωρο, αλλά μέχρι να γίνουν οι ανταλλαγές μηνύσεων κι όλες οι διατυπώσεις περνάει η εργάσιμη μέρα», κατήγγειλε ο κ. Κονδύλης.

«Με την τακτική του αυτή ο επιχειρηματίας έχει εργαλειοποιήσει πλήρως την αστυνομία και τελικά η αστυνομία αντί να προστατεύσει εμάς, έχει καταλήξει να εξυπηρετεί τις στοχεύσεις του επιχειρηματία», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αλίμου.

Η απάντηση του επιχειρηματία μέσω του δικηγόρου, Αλέξη Κούγια

Ο Αλέξης Κούγιας, που είναι συνήγορος του επιχειρηματία των εν λόγω εγκαταστάσεων μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και κατέθεσε την πλευρά του πελάτη του για τα γεγονότα.

«Η εταιρεία αυτή διαχρονικά – εδώ και πενήντα χρόνια – έχει τις πιο καλαίσθητες και υποδομές που σέβονται το περιβάλλον.

»Είναι μία αξιοσέβαστη οικογενειακή επιχείρηση που οι επιχειρήσεις τους απλώνονται σε ολόκληρο  το παραλιακό μέτωπο, συγκεκριμένα στην Βούλα, στην Βουλιαγμένη, στην Ακρόπολη και στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλάκα».

Τις ενέργειες του δημάρχου να ξηλώνει με το κομπρεσέρ τα πλακάκια της επιχείρησης σχολίασε ο κ. Κούγιας.

«Αυτές οι θεατρικές εικόνες με τον κ. δήμαρχο σαν αρχιμάστορα να ξηλώνει μία σανίδα και δέκα πλακάκια, νομίζω αυτό είναι εργαλειοποίηση κι αυτό είναι ντροπή για τον δήμο. Ο κ. δήμαρχος επί είκοσι χρόνια και πλέον ασχολείται αποκλειστικά με την δημοτική αρχή, όχι ως δήμαρχος, ως σύμβουλος όλων των δημάρχων που πέρασαν.

»Ουδέποτε δημιουργήθηκε το οποιοδήποτε πρόβλημα. Λυπάμαι, γιατί δεν λέει (ο δήμαρχος) την πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Κούγιας.

Αλέξης Κούγιας για δήμαρχο Αλίμου: «Προσπαθεί να κλείσει το ένα μαγαζί υπέρ του φίλου του»

Και πρόσθεσε: «Το κυριότερο από όλα ο δήμαρχος δεν λέει την αλήθεια. Η αλήθεια είναι η στενή του φιλία με τον ιδιοκτήτη από το διπλανό καφέ, το οποίο έχει ακριβώς τις ίδιες υποδομές».

Αναφορικά με τον χώρο που κάνει τις ενέργειες ο δήμαρχος ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας ότι είναι ο ίδιος χώρος που εδώ και είκοσι χρόνια που ο ίδιος ο κ. Κονδύλης είτε ως αντιδήμαρχος είτε ως δημοτικός σύμβουλος σύχναζε μέχρι το χρονικό διάστημα που έγινε φίλος με τον ιδιοκτήτη από το διπλανό καφέ.

«Ο χώρος που μιλάμε τώρα αυτά τα δέκα τετραγωνικά μέτρα, δεν είναι το πρόβλημα. Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο δήμαρχος είναι να αποτρέψει να υπάρχει πάρκινγκ στο συγκεκριμένο μαγαζί. Προσπαθεί να κλείσει το ένα μαγαζί υπέρ του φίλου του», είπε ο κ. Κούγιας.

Και συνέχισε ο συνήγορος του επιχειρηματία: «Για ποιο λόγο ο δήμαρχος δεν πάει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να διαμαρτυρηθεί για την αστυνομία και κάνει αυτές την θεατρική εικόνα παραμονές εκλογών. Ο δήμαρχος είχε στέκι του το συγκεκριμένο μαγαζί, αυτό το μαγαζί το είχε χρησιμοποιήσει για προεκλογικές του συγκεντρώσεις και τι έγινε ξαφνικά κι αποφάσισε να αλλάξει όλη την δομή της περιοχής εκεί».megatv.com