Με τη νίκη του στον ημιτελικό κόντρα στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο Κάρλος Αλκαράθ έγινε ο 4ος νεαρότερος φιναλίστ στο Wimbledon, στην εποχή των όπεν και πλέον στον τελικό της Κυριακής θα παίξει απέναντι στον μεγάλο Νόβακ Τζόκοβιτς σε μια μάχη που εκτός από τον τίτλο θα κρίνει και τον Νο1 του κόσμου από την ερχόμενη Δευτέρα. 

“Ήταν ένα όνειρο για μένα να παίξω έναν ημιτελικό εδώ και τώρα θα παίξω έναν τελικό εδώ στο Wimbledon”, είπε ο 20χρονος Ισπανός. “Δεν μπορώ να το πιστέψω, θα απολαύσω αυτήν την καταπληκτική στιγμή.”

“Ήταν πραγματικά δύσκολο να κλείσω το ματς. Έπρεπε να είμαι πραγματικά πολύ συγκεντρωμένος. Πάλεψε μέχρι την τελευταία μπάλα (σ.σ Μεντβέντεφ), είναι ένας πραγματικός μαχητής. Έπρεπε να δείξω τον καλύτερό μου εαυτό σε εκείνη τη δύσκολη κατάσταση και να παίξω επιθετικά. Έπρεπε να είμαι ο εαυτός μου καθ’ ‘όλη τη διάρκεια του αγώνα και νομίζω ότι αυτό ήταν και το κλειδί για να κλείσει το ματς.”

Για τον τελικό της Κυριακής ο Ισπανός τόνισε: “Θα είναι απίστευτα δύσκολο, αλλά θα παλέψω. Πιστεύω στον εαυτό μου και πιστεύω ότι μπορώ να τον κερδίσω εδώ. Δεν έχει χάσει σε αυτό το γήπεδο από το 2013, οπότε θα είναι μια δύσκολη πρόκληση για μένα. Ονειρεύομαι, από τότε που άρχισα να παίζω τένις έναν τελικός εδώ και μάλιστα είναι ακόμα πιο ιδιαίτερο να παίζεις με αντίπαλό τον Νόβακ. Είναι ένας τελικός. Δεν υπάρχει χρόνο για φόβο και για κούραση. Θα τα δώσω όλα.”




tennis24.gr