Ο Νο1 του κόσμου, Κάρλος Αλκαράθ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής για τη μεγάλη αυτοπεποίθηση που του έδωσε ο τίτλος στο Queen’s ενόψει Wimbledon, ωστόσο παρά το γεγονός αυτό ο 20χρονος τόνισε για μία ακόμη φορά ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. 

“Μπήκα στο Q ueen’s χωρίς προσδοκίες για να κερδίσω και το κέρδισα. Αυτό μου μεγάλωσε πολύ την αυτοπεποίθηση.”, είπε ο Αλκαράθ. “Ήρθα στο Wimbledon με μεγάλη αυτοπεποίθηση και πιστεύω ότι μπορώ να κάνω καλά αποτελέσματα. Ωστόσο, προφανώς για μένα το μεγάλο φαβορί είναι ο Τζόκοβιτς.”

“Οι προσδοκίες μου είναι υψηλές. Πιστεύω ότι μπορώ να ασκήσω πίεση στους υπόλοιπους παίκτες ακόμα και στον Τζόκοβιτς. Αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι νιώθω καλά και είμαι έτοιμος για να κάνω μια καλή πορεία εδώ.”

“Πάντα προσπαθώ να παίζω επιθετικά όλη την ώρα. Νομίζω ότι το στιλ μου είναι να παίζω επιθετικά. Αυτό πιστεύω είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο γρασίδι να είσαι επιθετικός να ανεβαίνεις στο φιλέ, να προσπαθείς να σημειώσεις μεγάλους πόντους. Πάντα προσπαθώ σε κάθε επιφάνεια και νομίζω ότι αυτό ταιριάζει στο γρασίδι.”

Ο Αλκαράθ ο οποίος έχει ρεκόρ 40-4 τη φετινή σεζόν θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο φετινό Wimbledon την Τρίτη κόντρα στον 36χρονο Ζερεμί Σαρντί, με τον Γάλλο να αποχαιρετάει το τένις αμέσως μετά από το τουρνουά του SW19. 




tennis24.gr