Ενθουσιασμένος που θα αγωνιστεί σε έναν ακόμη ημιτελικό στο Γαλλικό Όπεν και ειδικά απέναντι στο νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Γιάνικ Σίνερ, είναι ο Κάρλος Αλκαράθ ο οποίος πέτυχε την έκτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια με τον Στέφανο Τσιτσιπά, εξασφαλίζοντας για δεύτερη σερί χρονιά την παρουσία του στους “4” καλύτερους του φημισμένου Grand Slam.

Ο 21χρονος από τη Μούρθια, έπιασε σπουδαία απόδοση στη νίκη με 6-3, 7-6(3), 6-4 επί του Έλληνα πρωταθλητή και την Παρασκευή θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Γιάνικ Σίνερ ο οποίος με τη σειρά του ξεπέρασε επίσης στα τρία σετ το εμπόδιο του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, το απόγευμα της Τρίτης.

“Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στα ημιτελικά εδώ στo Roland Garros. Είναι πάντα ξεχωριστό να είσαι στα ημιτελικά ενός Grand Slam. Είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένος που θα παίξω την Παρασκευή κόντρα στον Γιάνικ. Είναι μια πολύ δύσκολη πρόκληση. Είμαι έτοιμος γι’αυτό. Ελπίζω όλοι να το χαρούν αυτό το παιχνίδι, όπως θα το διασκεδάσω κι εγώ” είπε στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη επί του Τσιτσιπά, το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μιλώντας για τον επόμενο αντίπαλό του, Γιάνικ Σίνερ, ο Αλκαράθ είπε τα καλύτερα λόγια για την αξία και τη φόρμα στην οποία βρίσκεται ο 22χρονος Ιταλός.

“Ότι κάνει, το κάνει τέλεια. Ο τρόπος που χτυπάει τη μπάλα είναι απίστευτος. Έχει επίσης φοβερή κίνηση στο court. Σε ωθεί στο όριο σε κάθε μπάλα, σε κάθε πόντο. Νομίζω ότι είναι το πιο δύσκολο πράγμα αυτή τη στιγμή, να αντιμετωπίσεις τον Γιάνικ. Την ίδια στιγμή, το λατρεύω αυτό. Λατρεύω αυτά του είδους τα παιχνίδι. Μου αρέσουν πολύ αυτές οι προκλήσεις” τόνισε.

Ο Ισπανός αναφέρθηκε και στην απόσυρση του Νόβακ Τζόκοβιτς, πριν τον προημιτελικό με τον Κάσπερ Ρουντ.

“Έμεινα έκπληκτος που αποσύρθηκε από το τουρνουά. Παρακολούθησα το χθεσινό ματς. Τελείωσε το παιχνίδι παίζοντας σπουδαίο τένις. Δεν έδειξε πόνο στο τέλος του αγώνα. Ήταν μια έκπληξη. Προφανώς μίλησε με την ομάδα και τον γιατρό. Έτσι είναι το τένις. Είναι λυπηρό για το τουρνουά και τους φιλάθλους να μην υπάρχει ένας από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο στο τουρνουά” είπε χαρακτηριστικά.

 

 

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

 



tennis24.gr