Απογοητευμένος που δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Μπουένος Άιρες, εμφανίστηκε ο Κάρλος Αλκαράθ.

Ο 20χρονος Ισπανός, ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Νίκολας Τζάρι στα ημιτελικά του Argentina Open το Σάββατο και έμεινε για 9ο συνεχόμενο τουρνουά χωρίς τίτλο.

Η τελευταία νίκη του Αλκαράθ σε τελικό ήταν στο Wimbledon 2023, η επική ανατροπή επί του Νόβακ Τζόκοβιτς.

“Είναι δύσκολη ήττα. Με πονάει πολύ. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να βελτιώσω και το επίπεδό μου πρέπει να ανέβει. Έπαιξα καλό τένις αλλά πολύ μακριά από το πραγματικό μου επίπεδο. Ένιωσα καλά σωματικά κι αυτό είναι σημαντικό. Με τη δουλειά θα γίνω καλύτερος. Είχα ευκαιρίες…

“Το θετικό είναι έχω δει αρκετά πράγματα που μπορώ να βελτιώσω. Πρέπει να διαβάζω τα παιχνίδια καλύτερα και να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό στις κρίσιμες στιγμές. Σήμερα, έχασα ευκαιρίες στο 0-30, στα break points και έπρεπε να παίξω διαφορετικά” είπε χαρακτηριστικά ο Αλκαράθ.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, μίλησε και για τις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν στο πρόσωπό του, σε κάθε τουρνουά που αγωνίζεται…

“Είναι αλήθεια ότι δημιουργούνται προσδοκίες όπου παίζω… ίσως ο κόσμος πιστεύει ότι πρέπει να κερδίζω κάθε αγώνα, αλλά ο Τζάρι έχει ένα επίπεδο που μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε.

“Είναι κρίμα να βλέπω ότι δεν έχω βελτιώσει κάποια πράγματα στη συγκέντρωσή μου από το 2023. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Το παιχνίδι μου βασίζεται πολύ στο πως νιώθω. Είμαστε ακόμα πολύ νωρίς στη χρονιά και πολλά πράγματα μπορούν ακόμα να συμβούν, και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί”.

Επόμενο τουρνουά για τον Ισπανό, το ATP 500 στο Ρίο ντε Τζανέιρο την ερχόμενη εβδομάδα όπου ο Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει τον Τιάγκο Μοντέιρο στον 1ο γύρο.

Αμέσως μετά την ήττα του στο Μπουένος Άιρες, ο Αλκαράθ συνεχάρει τον Τζάρι και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στον τελικό.

 

ARGENTINA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-5h)

 





tennis24.gr