Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη στιγμή που ο Κάρλος Αλκαράθ έγινε ο νεότερος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος που έχει στην κατοχή του Grand Slam τίτλους σε όλες τις διαθέσιμες επιφάνειες!

Έχοντας αποδείξει την ποιότητά του σε κάθε ταρτάν, ο 21χρονος Ισπανός προετοιμάζεται για το Wimbledon Championships εκεί όπου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί Major τίτλο του για πρώτη φορά.

Η πρώτη του απόπειρα να υπερασπιστεί Grand Slam τίτλο δεν στέφθηκε με επιτυχία καθώς στο περσινό US Open, αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, όντας ο κάτοχος του τίτλου.

Ο Αλκαράθ είναι μακράν ο κορυφαίος τενίστας της γενιάς του και μόνο ο Ράφαελ Ναδάλ από τους επονομαζόμενους Big 3, είχε περισσότερους τίτλους Grand Slam στην αντίστοιχη ηλικία.

Έχοντας βάλει γερές βάσεις για να πλησιάσει ή φτάσει τα θρυλικά επιτεύγματα των Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ, ο Αλκαράθ καλείται να αποδείξει ότι έχει το σθένος και την ποιότητα που απαιτείται για να υπερασπιστεί έναν Major τίτλο, κάτι που θα επιδιώξει στο επερχόμενο Wimbledon.

Το χορτάρινο Grand Slam είναι ίσως το πιο απρόβλεπτο και δύσκολο τουρνουά από τα τέσσερα, λόγω της ιδιαιτερότητας της γρήγορης επιφάνειας του χόρτου και του γεγονότος ότι δεν συγχωρεί λάθη. Ένας μεγάλος server στην καλή του μέρα, μπορεί να δημιουργήσει ανεπανόρθωτη ζημιά…

Ο Αλκαράθ που δεν έχει μεγάλη εμπειρία στο γρασίδι, παρά τους δύο μεγάλους τίτλους το 2023 σε Wimbledon και Queen’s Club, θα πραγματοποιήσει μόλις την 4η συμμετοχή του στο Wimbledon. Το 2021 στο ντεμπούτο του έφτασε μέχρι τον 2ο γύρο (Μεντβέντεφ), το 2022 μέχρι τον 4ο (Σίνερ) και πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο με επική νίκη επί του εφτά φορές πρωταθλητή, Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό.

“Έχω περισσότερη εμπειρία πλέον στο γρασίδι με τις δύο μεγάλες πορείες μου πέρυσι σε Queen’s και Wimbledon. Ξέρω λίγο καλύτερα πως να παίξω και καταλαβαίνω καλύτερα το παιχνίδι στο χορτάρι. Είμαι πιο ώριμος σε αυτή την επιφάνεια. Πρέπει να επικεντρωθώ σε κάθε προπόνηση και ματς” είχε δηλώσει ο Αλκαράθ, λίγο πριν τον πρόωρο αποκλεισμό του στο φετινό Cinch Championships από τον Τζέικ Ντρέιπερ, στο 2ο γύρο του Queen’s.

Οπλισμένος με το φοβερό του forehand, τα γοργά του πόδια αλλά και την πνευματική αντοχή που τον διακρίνει, ο Κάρλος Αλκαράθ είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο στο Λονδίνο… αν όχι το μεγαλύτερο.

 



tennis24.gr