Ο Κάρλος Αλκαράθ μπορεί (για την ώρα) να συνεχίζει να βρίσκεται στο Νο2 του κόσμου, ωστόσο η πορεία του 20χρονου, όσον αφορά τίτλους και συμμετοχές σε τελικούς, παρουσιάζει μια κάμψη καθώς ο τίτλος αγνοείται από τον περασμένο Ιούλιο στο Wimbledon, ενώ η τελευταία του συμμετοχή σε τελικό ήταν τον περασμένο Αύγουστο στην επική αναμέτρηση με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Από εκεί και πέρα ο Αλκαράθ ηττήθηκε στα ημιτελικά του US Open από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ενώ αμέσως μετά έχασε και στον ημιτελικό του Πεκίνο από τον Γιάνικ Σίνερ, για να ακολουθήσει ένας ακόμη αποκλεισμό στη Σαγκάη αυτή τη φορά, από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στη φάση των “16”.

Ο Αλκαράθ έκλεισε το 2023 με ένα απογοητευτικό πέρασμα από το τελευταίο 1000άρι της σεζόν στο Παρίσι, όπου ηττήθηκε στην πρεμιέρα από τον Ρομάν Σαφιούλιν, ενώ στα ATP Finals, αν και ηττήθηκε στην πρεμιέρα των ομίλων από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στη συνέχεια έφτασε μέχρι τον ημιτελικό όπου έχασε από τον Τζόκοβιτς. 

Με τη νέα σεζόν ο Αλκαράθ, αγωνίστηκε στο Australian Open χωρίς να έχει συμμετάσχει σε κάποιο warm-up τουρνουά, μένοντας εκτός Μελβούρνης από τα προημιτελικά γνωρίζοντας την ήττα από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. 

Την περασμένη εβδομάδα ο Ισπανός προσπάθησε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο χωμάτινο τουρνουά του Μπουένος Άιρες, ωστόσο για μια ακόμη φορά δεν κατάφερε να φτάσει ούτε καν στον τελικό χάνοντας στα ημιτελικά από τον Νικόλας Τζάρι. 

Από το Wimbledon και μετά ο Αλκαράθ έχει αγωνιστεί σε 9 τουρνουά και όχι μόνο δεν έχει κατακτήσει κανέναν τίτλο, αλλά έχει βρεθεί σε μόλις έναν τελικό.

Αυτή την εβδομάδα θα παίξει στο δεύτερο σερί χωμάτινο τουρνουά (Ρίο ντε Τζανέιρο), όπου θα προσπαθήσει να φτάσει στον πρώτο του τίτλο μετά από 10 τουρνουά, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη σκληρή επιφάνεια του Indian Wells για το πρώτο του 1000αρι της σεζόν, όπου θα πάει ως κάτοχος. 

Γεγονός είναι ότι αν ο Ισπανός συνεχίσει έτσι, μέχρι το Μαϊάμι ενδέχεται να χάσει και το Νο2 από τον Γιάνικ Σίνερ, ο οποίο έρχεται με φόρα…



tennis24.gr