Κάρλος Αλκαράθ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα μονομαχήσουν την Κυριακή (16:00GR-Eurosport) για το βαρύτιμο τρόπαιο του Roland Garros, μετά τις σπουδαίες νίκες που πέτυχαν στα ημιτελικά της Παρασκευής κόντρα σε Γιάνικ Σίνερ και Κάσπερ Ρουντ αντίστοιχα.

Ο 21χρονος Ισπανός θα διεκδικήσει τον τρίτο του Grand Slam τίτλο μετά το US Open 2022 και το Wimbledon 2023 ενώ ο Ζβέρεφ θα βρεθεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε Major τελικό, μετά τη συγκλονιστική ήττα από τον Ντόμινικ Τιμ στο US Open 2020.

Το γεγονός ότι τόσο ο Αλκαράθ όσο και ο Ζβέρεφ θα βρεθούν για πρώτη φορά σε τελικό στο Παρίσι, δίνει μια διαφορετική χροιά στην αναμέτρηση του τίτλου και η σωστή διαχείριση της νευρικότητας και του φυσιολογικού άγχους, θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Ο 27χρονος Γερμανός προέρχεται από μια γεμάτη χωμάτινη σεζόν όπου πήρε μέρος σε τέσσερα τουρνουά, πανηγυρίζοντας τον τίτλο στο τελευταίο και πιο σημαντικό warmup event στη Ρώμη.

Αντίθετα, ο Αλκαράθ αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στο δεξί χέρι με αποτέλεσμα να παίξει σε μόλις ένα τουρνουά προετοιμασίας, γνωρίζοντας την ήττα από τον Αντρέι Ρούμπλεφ στα προημιτελικά του Madrid Open στην πατρίδα του.

Αυτή θα είναι η 10η φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι στο tour. Στις εννιά προηγούμενες συναντήσεις τους, ο Ζβέρεφ έχει βραχεία κεφαλή στο σκορ με 5-4 νίκες, μια εκ των οποίων στα προημιτελικά του Roland Garros το 2022. Στις άλλες δύο συναντήσεις τους στο χώμα, ο Αλκαράθ είχε φύγει νικητής στον τελικό της Μαδρίτης το 2022 και στους “16” της ίδιας διοργάνωσης το 2023, όταν ο Ζβέρεφ προσπαθούσε να επανέλθει από τον σοβαρό του τραυματισμό στον αστράγαλο.

“Κανένας τελικός σε Grand Slam δεν είναι εύκολος. Περιμένω ένα δύσκολο ματς την Κυριακή” είπε ο Ζβέρεφ μετά την πρόκριση επί του Ρουντ.

Τα στιγμιότυπα του προημιτελικού στο Roland Garros 2022

 

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

 



tennis24.gr