«Ήταν τυφλό χτύπημα»

Στο εδώλιο βρέθηκε ο πρώτος από την ομάδα που επιτέθηκε στην παρέα του Άλκη, αναφέροντας:

«Συμφωνήσαμε και οι 12 να πάμε να κάνουμε ομαδικό επεισόδιο. Όχι να σκοτώσουμε. Ήταν τυφλό το χτύπημα. Δεν ξέραμε ποιοι ήταν. Κοκκάλωσα με όλο το σκηνικό, άκουγα φωνές, βρισιές, δεν είχα καλή οπτική».

«Προέκυψε ξεκάθαρα ότι ήταν ένα οπαδικό επεισόδιο που καταστρώθηκε πρόχειρα. Ήταν ένα επεισόδιο που διοργανώθηκε σε μια δεδομένη χρονική στιγμή χωρίς καμία υποδομή και χωρίς καμία προετοιμασία», είπε ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Θεόδωρος Σιμόπουλος.

Πριν την κατάθεσή του ζήτησε συγγνώμη για τον χαμό του Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, ενώ στη συνέχεια περιέγραψε την στιγμή της δολοφονία του, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πλησίασε στο σημείο της συμπλοκής.

«Τον 10ο τον είδα να χτυπάει με το δρεπάνι έναν που πήγε να πηδήξει το τοιχάκι, αλλά δεν είδα ποιον. Έβλεπα τον 2ο να χτυπάει αλλά δεν ξέρω ποιον, ήταν  πάνω στα σκαλιά, είχε και σκοτάδι. Είδα κάποια στιγμή και το στειλιάρι, έβλεπα να χτυπάνε με χέρια και με ό,τι είχαν. Ο δεύτερος είχε μαχαίρι, ο τέταρτος πυρσό, ο τρίτος σφυρί. Άκουσα κραυγές, είχα κοκκαλώσει και φώναξα ελάτε να φύγουμε, πάμε και μπήκα στο αμάξι».

«Είναι λοιπόν δράστες πολύ καλά οργανωμένοι. Η δομή τους και ο τρόπος που έδρασαν φάνηκε από την κατάθεση του πρώτου κατηγορουμένου. Κινήθηκαν κατόπιν συναπόφασης με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο», είπε ο συνήγορος υποστήριξης τη κατηγορίας, Γιάννης Πουλτσίδης

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη με τις καταθέσεις κι άλλων κατηγορουμένων.megatv.com