Ομόφωνα ένοχοι

Για τον τραυματισμό του φίλου του Άλκη, 5 κρίθηκαν ένοχοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και 7 για συνέργεια. Για τον δεύτερο τραυματία ένας από τους «12» κρίθηκε ένοχος για απόπειρας ανθρωποκτονίας και οι υπόλοιποι για συνέργεια.

Οι γονείς του Άλκη Καμπανού αποχώρησαν δίχως να μιλήσουν, αναμένοντας τις ποινές.

Ένταση στη δικαστική αίθουσα

Την ώρα της απόφασης επικράτησε πανδαιμόνιο στη δικαστική αίθουσα. Συγγενείς του  Άλκη φώναζαν ζητώντας την ανώτατη ποινή, με τους συγγενείς των κατηγορουμένων να κάνουν άσεμνες χειρονομίες.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του πάτερα του Άλκη Καμπανού για να ηρεμήσει τα πνεύματα, ενώ η αστυνομία απομάκρυνε άτομα μέσα από τη δικαστική αίθουσα.

«Δεν βγαίνουν οι αποφάσεις ούτε με κραυγές, ούτε με φωνές, σας παρακαλώ καθίστε να κάνουν τη δουλειά τους οι δικαστές».

Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο, σήμερα μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

«Από τη μία οι γονείς του Άλκη δε θα ξαναδούν το παιδί τους, υπάρχει μια ικανοποίηση που λειτουργούν οι θεσμοί, αλλά θα σας ξενίσω με αυτό που θα πω, στενοχωρούμαι γιατί 12 νέα παιδιά λειτούργησαν με αυτόν τον βάρβαρο τρόπο», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας.

«Άκουσα εκεί μέσα για κατηγορουμένους που σπουδάζουν και ότι θα πρέπει να τους αναγνωριστούν συγκεκριμένες ελαφρυντικές περιστάσεις και ότι οι φυλακές που θα ζήσουν είναι αποθήκες ψυχών. Μπορεί κάποιος να αναλογιστεί τη διαφορά κάποιου που ζει σε μια αποθήκη ψυχών, σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα και κάποιου που είναι δυο μέτρα κάτω από τη γη;», είπε ο δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας, Γιάννης Πουλτσίδης.

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις ποινές των «12» την ερχόμενη Τετάρτη.



megatv.com