Συνήθεια έχουν γίνει οι χιτσκοκικές βραδιές στο Mutua Madrid Open το οποίο εξελίσσεται συναρπαστικά.

Ο επτάψυχος Χόλγκερ Ρούνε έμεινε από… ψυχές καθώς ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα αναστάτωσε το Νο6 του ταμπλό, κερδίζοντας τον 20χρονο Νορβηγό με 7-6(1), 5-7, 7-6(6) μετά από 3 ώρες και 5 λεπτά αγώνα στο Manolo Santana.

 

Έτσι, ο 23χρονος Ισπανός, Νο45 στον κόσμο, εξασφάλισε την πρόκριση στους “16” του Masters της πατρίδας του, όπου τον περίμενε ο Μπόρνα Τσόριτς.

“Σωματικά και πνευματικά ήταν πολύ δύσκολο ματς. Ο Ρούνε είναι πολύ καλός παίκτης. Υπήρξαν δύσκολα games και έπρεπε να μείνουμε πολύ συγκεντρωμένοι στο σερβίς μας γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα γίνει το break” είπε ο Φοκίνα μέσα από το γήπεδο, στη 01:00 τα ξημερώματα.

Ο Φοκίνα έμεινε πίσω με break στο ξεκίνημα του καθοριστικού σετ (0-1), όμως με τη βοήθεια των συμπατριωτών του στις κερκίδες και εξαιρετικό τένις, κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα (1-1) και μάλιστα να προηγηθεί λίγο αργότερα (5-3). Αν και δεν κατάφερε να σερβίρει για τη νίκη (5-4), ο Ισπανός αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος στις κρίσιμες στιγμές του tie break και πανηγύρισε την 4η νίκη κόντρα σε Top10 αντίπαλο στην καριέρα του.

Την Πρωτομαγιά, θα διεξαχθούν οι υπόλοιποι αγώνες για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να αντιμετωπίζει στο βραδινό πρόγραμμα (21:00GR) τον Σεμπάστιαν Μπαέζ.

 

 

MADRID OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

 






tennis24.gr