Η Μάντσεστερ Σίτι που άνοιξε τη δική της σχολή στα Τίρανα

Με τον δικό της τρόπο θέλει να εκμεταλλευτεί η Μάντσεστερ Σίτι την άνοδο της Αλβανίας το τελευταίο διάστημα στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Οι «πολίτες» ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν με την αλβανική κυβέρνηση για την επέκταση των ακαδημιών τους στη χώρα των Βαλκανίων και συγκεκριμένα στο Δυρράχιο.

Εκτός αυτού, το αλβανικό Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού θα οργανώσει ακόμη μια ακαδημία το επερχόμενο φθινόπωρο, ώστε να προσφέρει ένα μονοπάτι προς την κορυφή για τους ταλαντούχους νεαρούς παίκτες της Αλβανίας. Και η συγκεκριμένη ακαδημία θα λειτουργεί με βάση τα πρότυπα της Μάντσεστερ Σίτι.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει τη δεδομένη στιγμή σχολές σε πολλές χώρες του πλανήτη, όπως οι Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, ΗΠΑ, Αυστραλία, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Ιαπωνία, Ινδία και Κίνα, με την Αλβανία να μπαίνει στη λίστα.

«Η έναρξη αυτής της σχολής ποδοσφαίρου στο Δυρράχιο είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το αναπτυσσόμενο αλβανικό αθλητικό κίνημα στο τέλος μιας συναρπαστικής χρονιάς, η οποία έφερε την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στην κορυφή του ομίλου των προκριματικών του Euro 2024 της Γερμανίας.

Η έναρξη της ακαδημίας της Μάντσεστερ Σίτι στην Αλβανία είναι μια νέα πηγή θετικής ενέργειας για τη χώρα μας και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον αγγλικό σύλλογο που συνεργάστηκε μαζί μας σε αυτό το έργο», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, μετά την ανακοίνωση της μεγάλης συμφωνίας με τη Μάντσεστερ Σίτι.



gazzeta.gr