Η Amazon.com έχει περικόψει περίπου 180 θέσεις εργασίας στο τμήμα παιχνιδιών της, τουλάχιστον ο δεύτερος γύρος περικοπών σε λιγότερο από μία εβδομάδα, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναδιάρθρωσης.

«Μετά την αρχική μας αναδιάρθρωση τον Απρίλιο, κατέστη σαφές ότι έπρεπε να εστιάσουμε τους πόρους μας ακόμη περισσότερο στους τομείς που αναπτύσσονται με τις μεγαλύτερες δυνατότητες να οδηγήσουν την επιχείρησή μας προς τα εμπρός», αναφέρεται σε email που επικαλείται το πρακτορείο Reuters με ημερομηνία 13 Νοεμβρίου από τον Christoph Hartmann, αντιπρόεδρο της Amazon Games.

Η εταιρεία άρχισε να ενημερώνει τους εργαζόμενους τη Δευτέρα το πρωί ότι οι ρόλοι τους καταργήθηκαν. Πρόκειται για τη δεύτερη περικοπή στο τμήμα αυτό φέτος.

Η Amazon την περασμένη εβδομάδα άρχισε επίσης να περικόπτει θέσεις εργασίας στο τμήμα streaming μουσικής και podcast.  Επίσης, σύμφωνα με τις πηγές, περικόπηκε ένας πολύ μικρός αριθμός θέσεων εργασίας στη μονάδα ανθρώπινου δυναμικού της, γνωστή ως People Experience and Technology ή PXT.

Η Amazon έχει περικόψει περισσότερους από 27.000 ρόλους τον τελευταίο χρόνο, στο πλαίσιο ενός κύματος απολύσεων στον τομέα της τεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού οι εταιρείες προσέλαβαν πάρα πολλούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πηγή: Reuters

naftemporiki.gr