Τα ίχνη του Έρικ Κάλιμπετ χάθηκαν όταν ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι, διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών.

Ωστόσο, οι ώρες περνούσαν δίχως να δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα ο φίλος του, που τον φιλοξενεί στο νησί, να ανησυχήσει. Αφού δεν απαντούσε στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις του, δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού την εξαφάνισή του και στις Αρχές σήμανε συναγερμός.

Στο νησί υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό του, με Πυροσβεστική, Αστυνομία, ελικόπτερο και drone να χαρτογραφούν την περιοχή.

Το στίγμα του κινητού του

Ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που είδε τον 59χρονο ζωντανό, η Σοφία Λιβιάκη, ιδιοκτήτρια της ταβέρνας στην οποία σταμάτησε πριν χαθεί εντελώς, περιγράφει στο MEGA τη συνάντησή τους.

«Ο άνθρωπος πέρασε από το μαγαζί, ήπιε ένα αναψυκτικό και πήρε και ένα μπουκάλι νερό. Εγώ, επειδή είχε ζέστη, του είπα να καλέσω ταξί να τον πάρει. Μου είπε ότι θα πάει στη χώρα, μου έδειχνε κάτι στενά, κάτι μονοπάτια που ήθελε να πάει. Εγώ τον είδα 09.30 με 10.00. Δεν έδειξε ότι ήταν ανήμπορος».

Για ένα δύσκολο μονοπάτι, με αρκετά κακοτράχαλα σημεία, κάνουν λόγο και διασώστες που έσπευσαν απο την πρώτη στιγμή στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

«Αποφάσισε να περάσει από την πιο δύσκολη διαδρομή», αναφέρει η διασώστρια Ελευθερία Ψυχογιού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το τελευταίο στίγμα που εξέπεμψε ένα από τα κινητά που είχε μαζί του. Τρεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή, δίνουν το στίγμα σε μια αχανή έκταση μπροστά και πίσω από το βουνό στο οποίο φαίνεται να χάθηκε.

Σημειώνεται ότι σήμερα στο νησί μεταβαίνει η σύντροφός του αλλά και φίλοι του από τις ΗΠΑ.



megatv.com