Απογοητευμένος από την επιλογή που έκανε στην ευκαιρία για set point στο 2ο σετ του τελικού κόντρα στο Νόβακ Τζόκοβιτς, εμφανίστηκε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 1-1 σετ τον τελικό του US Open, όταν είχε set point στο 5-6, στο σερβίς του αντιπάλου του.

Σε εκείνο τον πόντο, ο Μεντβέντεφ είχε βγει από τα όρια της side line και έχοντας τον Τζόκοβιτς κοντά στο φιλέ, είχε ανοιχτή την ευθεία του για winner. Ωστόσο, επιχείρησε cross court backhand που απέκρουσε άψογα ο Νόλε.

Αν ο 27χρονος Ρώσος είχε ισοφαρίσει σε 1-1 σετ, θα βλέπαμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, όπως υποστήριξε ο ίδιος…

“Έπρεπε να εκτελέσω στην ευθεία, όχι διαγώνια. Είχα δύο επιλογές και διάλεξα τη λάθος. Αν κέρδιζα το 2ο σετ ίσως να είχαμε διαφορετικό παιχνίδι.

Ο Μεντβέντεφ ήταν καλύτερος στο εξαντλητικό 2ο σετ που διήρκησε συνολικά 104 λεπτά, με τον Τζόκοβιτς να μη δείχνει την ίδια φρεσκάδα με το πρώτο κομμάτι του αγώνα. Ωστόσο, ο Ρώσος δεν στάθηκε ικανός να εκμεταλλευτεί τη χρυσή ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

“Ήταν κουρασμένος. Έχανε κάποιες μπάλες σε ορισμένα μεγάλα ράλι. Γι’αυτό ήταν κρίμα που δεν κέρδισα το 2ο σετ γιατί ένιωθα ότι τον είχα, κυριαρχούσα κατά κάποιον τρόπο” πρόσθεσε ο Μεντβεντεφ στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα με 3-0 σετ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Μεντβέντεφ στάθηκε και στην αδυναμία του σε ολόκληρο το ματς, να εκτελέσει βαθιές επιστροφές στα service games του Τζόκοβιτς, με τον Σέρβο να καταφέρνει να ανεβαίνει πολλές φορές στο φιλέ και να εκτελεί πολλά σερβίς/βολέ, κερδίζοντας τους περισσότερους πόντους (37/44 – 84%).

“Ήμουν λίγο πεισματάρης στις επιστροφές. Ίσως έπρεπε να αλλάξω την τοποθέτησή μου. Προσπάθησα να αλλάξω τη γνώμη μου για το τι έκανα στις επιστροφές, όπως είτε να πάω λίγο ψηλά ή χαμηλά ή στην ευθεία είτε διαγώνια. Απλώς δεν κατάφερα να βάλω πολλές φορές την μπάλα στο γήπεδο ή να βάλω την μπάλα εκεί που ήθελα.

“Με τον Κάρλος στα ημιτελικά, κατάφερα να επιστρέφω καλά από μακριά και σε αυτό είμαι καλός. Δεν με απασχολεί αν ο αντίπαλος κάνει σερβίς/βολέ. Σίγουρα το κάνει πιο δύσκολο αλλά πρέπει να το κάνει και καλά. Ο Νόβακ το έκανε πολύ καλά.

“Έπρεπε να αλλάξω τη θέση μου, να μην είμαι τόσο μακριά στις επιστροφές. Να πάω πιο κοντά στη γραμμή. Ξεκίνησα να το κάνω στο 3ο σετ όπου το ματς είχε πάρει ήδη την τροπή του”

Αυτή ήταν η 4η ήττα του Ντανίλ Μεντβέντεφ σε τελικό Grand Slam, με τον Ρώσο να παραμένει στο ένα Grand Slam που κέρδισε το 2021 στο US Open, με νίκη επί του Τζόκοβιτς στον τελικό.

“Σε ευχαριστώ για τις δύο τελευταίες εβδομάδες Νέα Υόρκη. Ήσουν σπουδαία. Όχι το αποτέλεσμα που θα ήθελα σήμερα. Συγχαρητήρια στον Νόβακ για τα 24 Grand Slam. Τα λέμε του χρόνου US Open” έγραψε στο X ο Μεντβέντεφ.

 

 

 

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW

 






tennis24.gr