Μαθητές από 39 Δήμους συνεργάστηκαν μεταξύ τους και ανακύκλωσαν εκατομμύρια συσκευασίες με πλαστικά, χάρτινα και γυάλινα υλικά και ανταμείφθηκαν από την ΤΕΧΑΝ με ταξίδια εντός, αλλά και εκτός Ελλάδος.

Ο Απόστολος Μούργος, πρόεδρος ΤΕΧΑΝ δήλωσε:

«Με τη νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσουν αντίστοιχη διαγωνισμοί σε όλη την Ελλάδα, δήμο Θεσσαλονίκης, Δήμος Πειραιά, Δήμο Αθήνας, Πελοπόννησο Κρήτη, οπότε καλούμε τους μαθητές να συγκεντρώνουν τα υλικά τους συσκευασίες, έτσι ώστε με τη νέα σχολική χρονιά με το νέο διαγωνισμό να έρθουν στα πολυκέντρα και να ανακυκλώσουν».

Η βράβευση των σχολείων που κέρδισαν στον καινοτόμο αυτό διαγωνισμό που μετείχαν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης έγινε στην πλατεία Συντάγματος.

«Είμαστε στην ημέρα κατά της πλαστικής σακούλας η ανακύκλωση είναι πολύ σημαντική για τη ζωή μας για το αύριο, για τα παιδιά, και πρέπει να συνεχίσουμε», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο Όμιλος ΤΕΧΑΝ που αποτελεί τον ηγέτη στον τομέα της κατασκευής και λειτουργίας αυτόματων υψηλής τεχνολογίας πολυκέντρων & μηχανημάτων ανακύκλωσης δωρίζει 1.000.000 € για να ενισχύσει σημαντικές Δράσεις για το περιβάλλον, την παιδεία, την υγεία και την τοπική κοινωνία.



megatv.com