Η Σαουδική Αραβία θέλει να μπει για τα καλά στο χάρτη του παγκόσμιου τένις και το μόνο που δεν την απασχολεί, είναι τα λεφτά που θα χρειαστεί να δαπανήσει…

Μετά το σπουδαίο φιλικό Τζόκοβιτς-Αλκαράθ στο τέλος του 2023, στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Riyadh Season”, ο Υπουργός Ψυχαγωγίας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ενός mini Grand Slam για το φετινό Riyadh Season με τη συμμετοχή έξι κορυφαίων τενιστών της ATP.

Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Αλκαράθ, Σίνερ, Μεντβέντεφ και Ρούνε θα πάρουν μέρος στο “Six Kings Slam” που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2024 στο Ριάντ.

 

 

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στο Ριάντ και θα παίξω μπροστά στους Άραβες θαυμαστές μου” δήλωσε ο Νόλε, κάτοχος 24ων Grand Slam τίτλων ενώ ο Ράφαελ Ναδάλ που πρόσφατα έγινε πρεσβευτής της της Σαουδικής Ομοσπονδίας τένις (STF), είπε: “Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα παίξω κι εγώ για πρώτη φορά στο Ριάντ”.

Αν και τα τουρνουά επίδειξης στη Σαουδική Αραβία δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι η πρώτη φορά που θα γίνει exhibition τουρνουά εν μέσω της κανονικής περιόδου του ATP Tour καθώς τον Οκτώβριο διεξάγονται μεγάλα τουρνουά στο ανδρικό tour, όπως το Shanghai Masters και το Paris Masters.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η Σαουδική Αραβία έχει εξασφαλίσει και τα δικαιώματα του Next Gen ATP Finals μέχρι το 2027.

 





tennis24.gr