Δύο αδίστακτοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους με σκοπό να τις ληστέψουν στην Παλαιά Φώκαια.

Το χρονικό

Τρεις το πρωί. Οι διαρρήκτες, αποφασισμένοι, αφού έσπασαν τον φελλό της εξώπορτας έψαξαν για τα υπνοδωμάτια των γυναικών. Μπήκαν από μία πόρτα και αφού διέσχισαν τον διάδρομο, φτάσανε στην πόρτα του υπνοδωματίου, η οποία ήταν κλειστή. Τότε, την έσπασαν με λοστό και έδωσαν μια μάχη τετ α τετ με την ιδιοκτήτρια.

Αφού μπήκαν μέσα, άναψαν το φως ώστε να μπορέσουν να εντοπίσουν εύκολα τη λεία τους. Η 35χρονη ιδιοκτήτρια που κοιμόταν μέσα, είδε τον άντρα να στέκεται από πάνω της. Στην προσπάθειά της να γλιτώσει, έδωσε μάχη σώμα με σώμα μαζί του. Προσπάθησε βίαια να την ακινητοποιήσει με μπουνιές και κλοτσιές. Την απειλούσε συνεχώς να μη μιλήσει γιατί θα την σκοτώσει. Αυτή κατάφερε, σκίζοντας τη σήτα του παραθύρου, να βγει έξω.

«Η κοπέλα αντέδρασε πήδηξε έξω και έφυγε γύρω από το σπίτι. Έφυγε τρέχοντας μπροστά από το σπίτι και φώναζε βοήθεια», είπε φίλος της οικογένειας.

«Σκηνικό τρόμου»

Η 64χρονη μητέρα κοιμόταν στο απέναντι δωμάτιο. Άκουσε τις φωνές της κόρης της και πετάχτηκε έξω. Τότε, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον ληστή. Την προειδοποίησε λέγοντας της: μη μιλάς και δε θα πάθεις τίποτα.

«Μου τηλεφώνησαν και όταν ήρθα είδα ένα σκηνικό τρόμου εδώ πέρα. Ευτυχώς που πάλεψε και κατάφερε να βγει από το παράθυρο γιατί μπορεί να είχαμε δραματικές εξελίξεις, δεν ξέρω πού θα έφτανε», είπε ο αδελφός του θύματος.

Η 35χρονη διέσχισε την πίσω πλευρά του σπιτιού και βγήκε στον δρόμο φωνάζοντας έντρομη για βοήθεια.

«Φοβήθηκα, τώρα θα έρθω και εγώ μαζί τους και θα έχουν την προστασία που τους αρμόζει».

Οι δύο άντρες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους μιλούσαν άπταιστα ελληνικά. Μετά τις φωνές της ιδιοκτήτριας, τράπηκαν σε φυγή παίρνοντας μαζί τους άγνωστο χρηματικό ποσό. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.megatv.com