Το μαχητικό αεροσκάφος, κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες τόσο από πλωτά όσο και από εναέρια μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού σώματος, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες προς το παρόν για την τύχη του πληρώματος.

Η πτήση  του μαχητικού αεροσκάφους, πραγματοποιείτο μαζί με ένα άλλο F4, το οποίο ενημέρωσε για την συντριβή του ενός στην θαλάσσια περιοχη.

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν ο Σμηναγός και υποσμηναγός που βρίσκονταν μέσα στο Φάντομ, το οποίο κατέπεσε στις 10λ.30 τοπ πρωί δυτικά του Κατάκολου, και προεχόταν από την 8η Μοίρα, 117 πτέρυγας μάχης.

Πρόκειται για εκπαίδευση που γινόταν παρουσία και άλλου Φάντομ. Ξαφνικά το Φάντομ, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους κατέπεσε στη θάλασσα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Στο σημείο βρίσκονται δυο ελικόπτερα της αεροπορίας, 1 ελικόπτερο του Ναυτικού, πλωτά σκάφη του Λιμενικού, αλλά και ιδιωτών, που αναζητούν ίχνη από τους δύο πιλότους. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί συντρίμμια του αεροσκάφους. Σε ετοιμοτητα βρίσκεται και άλλο ένα C-130 έτσι ώστε εάν βραδιάσει να φτάσει στο σημείο και να ρίχνει φωτοβολίδες.

Τα δύο αεροσκάφη απογειώθηκαν μαζί στις 10.15 το πρωί της Δευτέρας, καθώς συμμετείχαν σε μία άσκηση «χαμηλής ναυτιλίας».

Πρόκειται για μία απαραίτητη άσκηση λόγω της κρισιμότητας των δύσκολων εποχών αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις, αλλά ιδιαίτερα δύσκολη.

Στις 10.30 χάθηκε το σήμα του ενός από τα ραντάρ και αμέσως ενεργοποιήθηκε το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, ενώ εκδόθηκε σχετική ΝΟΤΑΜ.megatv.com