Ο Ανδρέας Αλικανιώτης είναι ο 20χρονος ήρωας στο δεύτερο βαγόνι που έσωσε 10 άτομα και μιλάει στο «Χαμογέλα και πάλι!» για τις στιγμές που έζησε μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

«Είμαι στο στάδιο που δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Η αλήθεια είναι πως μέχρι την ώρα που βγήκα από το βαγόνι δεν είχε περάσει από το μυαλό μου πως θα έχει πεθάνει κάποιος. Νόμιζα πως ήταν απλά ένα ατύχημα, δεν μπορούσα να αντιληφθώ το μέγεθος της τραγωδίας».

Αναφορικά με τα πόσα άτομα έχουν βγει ζωντανοί, ο Ανδρέας είπε πως δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς τα άτομα και συνέχισε λέγοντας:

«Ο διάδρομος και οι καμπίνες του βαγονιού είχε γίνει ένα. Ήταν χαλκομανία. Ήμουν τυχερός γιατί περιφερόμασταν με τους φίλους μου στο διάδρομο και εκείνη τη στιγμή είμασταν μέσα. Από τους φίλους μου είναι όλοι καλά και ένας που είναι στο νοσοκομείο θα βγει σε λίγες μέρες», είπε αρχικά.

«Αφού ακούστηκε το μπαμ και να σπάνε λαμαρίνες, αποσυνδέθηκε το ρεύμα και ακουγόταν ο ήχος που κάνει και την ώρα της συντριβής υπήρχαν φωνές. Αφού βρέθηκα κάτω από το βαγόνι σηκωθήκαμε και λέγαμε με τους συμφοιτητές μου ‘’ήρεμα παιδιά αυτό ήταν, είμαστε ζωντανοί’’. Ακόμα δεν είχαμε καταλάβει πως υπήρχε φωτιά και ερχόταν προς τα πάνω μας. Εγώ σκαρφάλωσα στο παράθυρο και βλέπω την φωτιά να έρχεται κατά πάνω μας. Τότε είπα πως πρέπει να κάνουμε κάτι γρήγορα».megatv.com