Η μητέρα του αδικοχαμένου πιλότου Ευστάθιου Τσιτλακίδη, κοιτά τον ουρανό και αποχαιρετά τον γιο της. Σιγομουρμουρίζει ψηλά, ψηλά, ψηλά… Εκεί που πετούσε περήφανα μέχρι την μοιραία πτώση την περασμένη Δευτέρα.

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας γράφεται στον Γρανίτη Νευροκόπιου Δράμας. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη. Η σύντροφος με μία κοινή τους φωτογραφία στα χέρια. Στα σχέδια τους ήταν να παντρευτούν δεν πρόλαβαν όμως.

Για αυτό και η οικογένεια του Στάθη Τσιτλακίδη αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιράσει μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα.

Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί αποχαιρετούν τον δικό τους ήρωα.

Δεκάδες στεφάνια έχουν κατακλύσει την χιονισμένη Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Μεταξύ αυτών, ένα στεφάνι από την οικογένεια του 34χρονου πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος σκοτώθηκε στην πτώση του Mirage 2000 το 2018 επιστρέφοντας μετά από αερομαχία σε απόσταση 9 ναυτικών μιλίων από την Σκύρο.

Το τελευταίο ταξίδι του Μάριου

«Καλό παράδεισο αστέρι μου. Και όσο αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου ήταν ο υποσμηναγός Μάριος-Μιχάλης Τουρούτσικας. Πέθανε υπέρ πατρίδος. Αθάνατος».

Το τελευταίο ταξίδι του 29χρονου υποσμηναγού. Ο τελευταίος αποχαιρετισμός της μητέρας του Μάριου Τουρούτσικα, του συγκυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ.

«Από μικρός ονειρευόσουν να γίνεις πιλότος… Λάτρευες την ταχύτητα, τα αυτοκίνητα, τις μηχανές τα αεροπλάνα. Έβαλες ψηλούς στόχους και τα κατάφερες. Έγινες ο Ίκαρος της Καρδιάς μας. Έγινες ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Όλη η Ελλάδα βλέπει το πρόσωπό σου και φωνάζει «αθάνατος». Εσύ και ο Στάθης δεν θα ξεχαστείτε ποτέ. Θα σας κουβαλάει όλη η Ελλάδα στην ψυχή της», ανέφερε η μητέρα του.

«Ο Μάριος σαν νέος άνθρωπος είχε καταφέρει να πετύχει κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Κάτι που δεν είναι εφικτό για τους περισσότερους από εμάς. Να εκμηδενίσει το «εγώ» του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το «εσείς». Δεν ήθελε να πηγαίνει ταξίδια στο εξωτερικό. Ίσως για να μην αποχωριστεί την πατρίδα», σημείωσε ο πατέρας του.

Το φέρετρο τυλιγμένο με την ελληνική σημαία. Στο άκουσμα των επικήδειων κανείς δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του. Η πρόεδρος της δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ,  Θεόδωρος Δρίτσας.

Στο νεκροταφείο στο Πικέρνι Αρκαδίας χθες το μεσημέρι, γράφτηκε η τελευταία πράξη του δράματος.

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε έναν ήρωα, το Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα. Έναν νέο που έφυγε τόσο πρόωρα, άδικα και αναπάντεχα.megatv.com