Ο Γάλλος τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε στη COSMOTE TV για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο προπονητής της ομάδας του Ολυμπιακού, Ζοσέ Ανιγκό, μιλώντας στη COSMOTE TV για:

Τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: Η αλήθεια είναι πως είχαμε μόνο 24 ώρες για να προετοιμάσουμε αυτό το παιχνίδι, όμως καταφέραμε να εφαρμόσουμε όλα όσα είχαμε σχεδιάσει. Αυτό οφείλεται στους ποδοσφαιριστές γιατί όταν αυτοί είναι συγκεντρωμένοι και τα δίνουν όλα, όπως έκαναν κόντρα στον ΠΑΟΚ, τότε βλέπουμε πως όλα είναι πιο εύκολα.

Τη δουλειά του προπονητή στην προετοιμασία ενός ντέρμπι «αιωνίων»: Συμφωνώ, είναι πάντα πιο εύκολο για τον προπονητή. Σε ότι αφορά στην πνευματική προετοιμασία πρέπει να ελέγξεις τα συναισθήματα, θετικά ή αρνητικά, που μπορεί να προκύψουν μέσα στον αγώνα. Ωστόσο δεν χρειάζεται να μιλήσεις σε κανέναν για την σημασία του αγώνα. Όλοι οι παίκτες μου γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι αυτό το ματς και είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα.

Το κατά πόσον πιστεύει πως του χρωστάει κάτι το ποδόσφαιρο από τα φετινά ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: Πρώτα από όλα μιλώντας για το πρώτο παιχνίδι στην έδρα του Παναθηναϊκού, η γνώμη μου είναι πως το αποτέλεσμα ήταν άδικο. Πραγματικά αξίζαμε να νικήσουμε και δεν τα καταφέραμε εξαιτίας μιας λάθος απόφασης του διαιτητή. Στο δεύτερο παιχνίδι ήμασταν επίσης πολύ καλύτεροι.

Τώρα θα τους αντιμετωπίσουμε ξανά. Δεν ξέρω αν αυτή τη φορά η μοίρα θα είναι στο πλευρό μας . Αν καταφέρουμε να νικήσουμε αυτό θα οφείλεται στην καλή μας απόδοση. Θα προσπαθήσουμε στις δύο μέρες που έχουμε για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι και να δουλέψουμε το σχέδιο που θα ακολουθήσουμε. Εάν είμαστε όπως πρέπει σωματικά και πνευματικά ελπίζω πως αυτή τη φορά θα κερδίσουμε.

Το ποιο θεωρεί το «κλειδί» για τη νίκη την Κυριακή: Η πειθαρχία είναι το πιο σημαντικό. Θα πρέπει να δείξουμε την πειθαρχία που δείξαμε και στο προηγούμενο παιχνίδι όταν μείναμε αφοσιωμένοι στο σχέδιο ακόμα και όταν δεχθήκαμε το γκολ από τον ΠΑΟΚ και συνεχίσαμε να προσπαθούμε να κάνουμε όσα είχαμε πει.

Νομίζω πως στο μοντέρνο ποδόσφαιρο εξαρτώνται πολλά από τις τακτικές, οπότε πρέπει προσηλωμένοι στη δική μας και να επιμείνουμε σε αυτή. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι στο γήπεδο, να παίξουμε όλοι μαζί πολύ καλά στην άμυνα και στην επίθεση. Για να συμβεί αυτό πρέπει να έχουμε την απαραίτητη πειθαρχία, οπότε θεωρώ πως αυτό είναι το κλειδί.

Το εάν μπορεί ο Βαλμπουενά σε αυτή την ηλικία να παίξει σε δεύτερο συνεχόμενο ματς βασικός και μάλιστα μέσα σε λίγες μέρες: Θα το μάθετε την Κυριακή.gazzeta.gr