Τροφή για σκέψη προς τον κόσμο του ποδοσφαίρου έδωσε ο Κάρλο Αντσελότι σε δηλώσεις του για το θέμα με τον Βινίσιους και τις ρατσιστικές επιθέσεις, τονίζοντας ότι οι προσβολές κάθε λογής από τους οπαδούς έχουν μετατραπεί σε συνήθεια που πρέπει να αλλάξει.

Σύσσωμη η ποδοσφαιρική κοινότητα με επίκεντρο την Ισπανία έχει ξεσηκωθεί τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Βινίσιους Τζούνιορ και τις αλυσιδωτές εξελίξεις που ακολούθησαν σε επίπεδο δημόσιων τοποθετήσεων.

Το ζήτημα έχει πάρει μεγάλες προεκτάσεις και στην πατρίδα του Βραζιλιάνου απαιτούν να μπει ένα τέλος σε τέτοιες συμπεριφορές σε βάρος του 23χρονου σταρ τους, φτάνοντας μέχρι και σε σημείο να σβήσουν τα φώτα από το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο Ντε Τζανέιρο σε ένδειξη συμπαράστασης με τον εξτρέμ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε επίπεδο δηλώσεων, πάντως, πλούσια τροφή για σκέψη έδωσε και ο Κάρλο Αντσελότι. Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το αυριανό ματς πρωταθλήματος κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο, ο Ιταλός τεχνικός ρωτήθηκε σχεδόν αποκλειστικά για την υπόθεση του «Βίνι», τον οποίο και χαρακτήρισε ως το μοναδικό θύμα αυτού του σίριαλ. Παράλληλα, επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Τσάβι περί ανάγκης να εξαλειφθούν από το ποδόσφαιρο κάθε λογής προσβολές που ακούγονται από την εξέδρα, όχι μόνο ρατσιστικές, με τον «Καρλέτο» να δηλώνει ότι συχνά πέφτει θύμα εξύβρισης και εμετικών ομοφοβικών σχολίων ή ευχών κατά της οικογένειάς του:

«Είναι το θύμα όσων συμβαίνουν. Κάποιες φορές τον κατηγορούν: ότι προκαλεί, για τη συμπεριφορά του. Όχι, να είμαστε ξεκάθαροι. Εκείνος είναι το θύμα όλων αυτών, θύμα αυτών των οπαδών που συμπεριφέρονται απερίγραπτα. Και όταν μιλάω για οπαδούς, προφανώς δεν εννοώ τους 46.000 θεατές που χωρά το ”Μεστάγια”, αλλά εκείνους τους λίγους που έκαναν κάτι τόσο άσχημο. Όπως συνέβη με τους οπαδούς της Μαγιόρκα, της Βαγιαδολίδ. Έχει γίνει συνήθεια. Εκτός από τον ρατσισμό, έχουν γίνει συνήθεια στις προσβολές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

BETSHOP - NOVIBET - PAMESTOIXIMA

Μου φαίνεται ότι αυτό που είπε ο Τσάβι είναι υποδειγματικό. Γιατί επιτρέπουμε τις προσβολές στο ποδόσφαιρο; Μου λένε ότι δεν φώναξαν τον Βινίσιους ”πίθηκο” αλλά ”βλάκα”. Ε και; Γιατί αυτό πρέπει να είναι αποδεκτό; Πρέπει να σταματήσει. Στον πάγκο ακούω να μου φωνάζουν από πάνω ότι είμαι ”που@@@@ γιος”, ”π@@@@ς” και εύχονται θάνατο στη μάνα μου. Γιατί; Όλο αυτό που συμβαίνει είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να σταματήσει. Και θέλω να δηλώσω ότι η Ισπανία δεν είναι ρατσιστική χώρα. Αλλά υπάρχει ρατσισμός στην Ισπανία. Κι αυτό πρέπει να αλλάξει».

gazzeta.gr