Ο ΑΠΟΕΛ, διεκδίκησε 30 βαθμούς απέναντι στις ομάδες που θα συναντήσει στα πλέι οφ (Αρης, ΑΕΚ, Πάφος, Ομόνοια, Ανόρθωση ) και άντλησε τους 20, την ίδια ώρα που έχει θετικό πρόσημο όσον αφορά τον συντελεστή τερμάτων (14-6). Στατιστικά σίγουρα ενθαρρυντικά ενόψει της πρώτης μάχης κόντρα στην Ανόρθωση (25/2,16:00).

Σε πορεία αντίστροφης μέτρησης βρίσκονται στον ΑΠΟΕΛ ενόψει της πρώτης μάχης στα πλέι οφ, με αντίπαλο την Ανόρθωση την Κυριακή στις 16:00, σε ματς που διεξάγεται στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Οι ποδοσφαιριστές καλούνται να σηκώσουν ανάστημα και να βρουν τον τρόπο ώστε να δραπετεύσουν από δύσκολη έδρα με τους τρεις βαθμούς, συνεχίζοντας απερίσπαστοι την πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λευκωσίας δεν έχουν μόνο ως ασπίδα τις πρωτιές σε όλες σχεδόν τις στατιστικές κατηγορίες και το +3 από την ομάδα που τους ακολουθεί. Οι πρωτοπόροι του Σα Πίντο, στην α΄φάση του πρωταθλήματος διεκδίκησαν 30 βαθμούς απέναντι στις ομάδες που θα συναντήσουν στα πλέι οφ και μόλις 10, τούς ξέφυγαν. Άλλο ένα στοιχείο που αποτυπώνει τη δυναμική τους. Και το σημαντικότερο όλων; Κέρδισαν και τις πέντε ομάδες από μία φορά, με εξαίρεση την Πάφο που της επιβλήθηκαν και εντός και εκτός έδρας!

Με την Ανόρθωση, συγκεκριμένα, κέρδισαν με 1-0 στο ΓΣΠ και στο επεισοδιακό ματς στην έδρα της «Κυρίας», εξήλθαν ισόπαλοι 1-1. Με την ΑΕΚ, οι «γαλαζοκίτρινοι» κέρδισαν στην «Αρένα» 3-0 και έμειναν στην ισοπαλία στο ΓΣΠ, 2-2. Απέναντι στην Ομόνοια, μετρούν μία νίκη και μία ήττα (3-0, 1-2), ίδιος ο απολογισμός και με τον Άρη (1-0, 0-1). Τη μοναδική ομάδα που κέρδισαν εντός και εκτός έδρας, όπως προαναφέραμε, είναι η Πάφος (1-0, 1-0).

Θετικό είναι το πρόσημο όσον αφορά τα τέρματα. Ο ΑΠΟΕΛ, κατάφερε να σκοράρει στα 9 από 10 ματς, στέλνοντας συνολικά την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό 14 φορές. Αμυντικά πώς τα πάει; Στα 6 από τα 10, διατήρησε το μηδέν παθητικό, κάτι που επίσης αντικατοπτρίζει πάρα πολλά σχετικά με την αγωνιστική συμπεριφορά του. Απέναντι σε Αρη, ΑΕΚ, Πάφο, Ομόνοια και Ανόρθωση, δέχθηκε μόλις 6 γκολ.

Το μεγάλο ζητούμενο για το σύνολο του Σα Πίντο είναι να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να βρει τον τρόπο ώστε να ανταπεξέλθει των δυσκολιών που θα συναντήσει σε κάθε μάχη. Γιατί, θεωρείται δεδομένο ότι στο μίνι-πρωτάθλημα των 10 αγωνιστικών κανένας δεν θα του «χαριστεί». Κάτι που γνωρίζουν άπαντες στην ομάδα της Λευκωσίας, με τις περσινές θύμησες να είναι χαραγμένες στο μυαλό όλων.



gazzeta.gr