Ο ΑΠΟΕΛ πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση και έκανε πρόβα τίτλου κόντρα στον Άρη, στο ντέρμπι κορυφής της 25ης αγωνιστικής (15/2,1-0). Το σύνολο του Σα Πίντο έφτασε στο ζητούμενο έχοντας τον κόσμο του κατάμεστου ΓΣΠ στο πλευρό του.

Ο ΑΠΟΕΛ έβγαλε αντίδραση και το έκανε με πειστικό τρόπο σε πάρα πολύ σημαντική καμπή του πρωταθλήματος. Με μεστή εμφάνιση και νίκη κόντρα σε ομάδα που ήταν αλάνθαστη σε επτά διαδοχικά ματς, αποσπάστηκε στο +3, κλειδώνοντας αυτομάτως την πρωτιά στην α’ φάση.

Εναντίον του Άρη, κανένας δεν υστέρησε σε απόδοση, όλοι ήταν συγκεντρωμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος και δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησης.

Πάλεψαν από το πρώτο έως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τους τρελαμένους Αποελίστες στην κερκίδα να δίνουν το σύνθημα. Δεν έβαλαν ούτε για ένα λεπτό γλώσσα μέσα, δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα!

Ο Σα Πίντο είδε από τους παίκτες του αυτά που ήθελε να δει στο ΓΣΠ. Είδε τα μάτια των παικτών του να γυαλίζουν ξανά. Μπήκαν αποφασιστικά και με παθιασμένο τρόπο έφτασαν στο ζητούμενο.

Ο Πορτογάλος προπονητής είδε τον Ντογκαλά να παίζει απαλλαγμένος από πίεση και να φτάνει στο πέμπτο φετινό τέρμα που θα του φτιάξει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία και θα τον κάνει ακόμα πιο δυνατό στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Είδε τον Πέτροβιτς να… καταπίνει τον Κοκόριν και τους πλάγιους αμυντικούς να σταματούν τους επικίνδυνους εξτρέμ του Άρη. Είδε την τριάδα στον άξονα (Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, Βιγιαφάνιες) να κάνει εξαιρετικό ματς, την ίδια ώρα που ο Μαρκίνιος κάλυψε πολλά χιλιόμετρα και ο Κβιλιτάια κέρδισε τις πλείστες μάχες που έδωσε. Ο Γεωργιανός παρόλο που έφαγε αρκετό… ξύλο, ήταν βράχος.

Είδε επίσης τους παίκτες που πέρασαν ως αλλαγή να δίνουν τούτη τη φορά την απαιτούμενη ώθηση και κυρίως τον Κρέσπο, να επιστρέφει παθιασμένος μετά από 2,5 μήνες.

Το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ φρέναρε μία ομάδα που προερχόταν από ευρείες νίκες, λέει πάρα πολλά. Ο Μπέλετς σε δύο φάσεις ενήργησε σωτήρια ωστόσο έγινε εξαιρετική δουλειά από όλους για να μην πατήσει ο αντίπαλος με αξιώσεις την περιοχή περισσότερες φορές.

Ο ΑΠΟΕΛ έβγαλε αντίδραση μετά από δύσκολη περίοδο και το 1-0 στο ματς με τον Άρη, ήλθε με εμφάνιση πρωταθλητή!

Ενός πρωταθλητή που θα κάνει τα πάντα για να φτάσει στον πρώτο τίτλο μετά το 2019 και το απέδειξε με πειστικό τρόπο απέναντι στο σύνολο που τον άφησε στη δεύτερη θέση την περσινή σεζόν, απαντώντας παραλλήλως στην ήττα του πρώτου γύρου.



gazzeta.gr