Ο Τομανέ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του ΑΠΟΕΛ στο ματς κόντρα στην ΑΕΚ, αποδεικνύοντας πως μπορεί να γίνει χρήσιμος για τον Σα Πίντο, παρά την ηλικία και το ότι συνήθως περνάει στα ματς ως αλλαγή. Ο Πορτογάλος μπορεί να εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικά χρήσιμο επιθετικό, έστω και στο τέλος της σεζόν.

Ο Τομανέ, κέρδισε τις εντυπώσεις με την παρουσία και το γκολ στο πρόσφατο ματς του ΑΠΟΕΛ. Με το τρίτο του τέρμα σε 20 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, κατά την τεράστιας σημασίας νίκης στην «ΑΕΚ Αρένα», απέδειξε την αξία του στις στιγμές που μετράνε. Παρόλο που είναι 31 ετών, δείχνει αξιοσημείωτη αφοσίωση με την εργατικότητα και τα τρεξίματα, δίνοντας αν μη τι άλλο το 100% σε κάθε αναμέτρηση.

Εντούτοις, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες εμφανίσεις του έχουν καταγραφεί ως αλλαγή και όχι ως μέλος της βασικής ενδεκάδας. Αυτό αντικατοπτρίζει τη δυσκολία του στο να βρει σταθερή θέση στο αρχικό σχήμα και να εκπληρώσει τις υψηλές προσδοκίες στο γκολ. Παρά το γεγονός ότι ο Τομανέ έχει δείξει φλας της ποιότητάς του στο γήπεδο, η ανάγκη για μεγαλύτερη συνέπεια στο σκοράρισμα παραμένει, καθώς ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται περισσότερες στιγμές λάμψης από τον Πορτογάλο επιθετικό. Μέσα από αυτές τις προκλήσεις, ο Τομανέ εξακολουθεί να αναζητά τρόπους να ανταποκριθεί στις προσδοκίες έστω και προς το τέλος της σεζόν.

Είναι ξεκάθαρο ότι στον ΑΠΟΕΛ, ελπίζουν να δουν περισσότερα από αυτόν, με την πίστη ότι μπορεί να βρει τον δρόμο προς τον αντίπαλο τέρμα με μεγαλύτερη άνεση.

Αν και οι προκλήσεις είναι πραγματικές, η ποιότητα και η εμπειρία του Τομανέ είναι αναγνωρισμένες. Με την υποστήριξη από την τεχνική ηγεσία και από τους συμπαίκτες του, καθώς και με τη δική του επιμονή, έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να αναδειχθεί ως καθοριστικός παίκτης στα τελευταία κρίσιμα 450 αγωνιστικά λεπτά της σεζόν.



gazzeta.gr