Την έξοδο από το Δικαστικό Σώμα, λόγω καθυστέρησης στον χειρισμό υποθέσεων που άγγιζαν τα όρια της αρνησιδικίας ή λόγω απρεπούς συμπεριφοράς, έδειξε η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε τρεις δικαστικούς λειτουργούς.

Αυτή που προκαλεί εντύπωση όμως είναι η περίπτωση ενός εφέτη, ο οποίος απολύθηκε λόγω αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς.

Το 2020 ο συγκεκριμένος δικαστικός λειτουργός μπήκε σε σούπερ μάρκετ και αφού έκανε τα ψώνια του, παρέκαμψε τη σειρά των πελατών. φωνάζοντας ότι είναι φορέας του κορωνοϊού.

Στη συνέχεια κλείστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, ενώ όταν κλήθηκε η αστυνομία και του ζήτησε τα στοιχεία του εκείνος αρνήθηκε να τα δώσει και μίλησε πολύ άσχημα.

Όταν ξαφνικά βγήκε από το όχημα και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν, ο εφέτης αντέδρασε και την στιγμή που του περνούσαν τις χειροπέδες φώναξε: «Ψάξτε, έχω ναρκωτικά». Κατά τη μικροσυμπλοκή αυτή τραυματίστηκε ελαφρά ένας εκ των αστυνομικών στο χέρι.

Ο ίδιος ενώπιον της Ολομέλειας υποστήριξε ότι όλα είναι προβοκάτσια και ότι όσοι μίλησαν εις βάρος του είναι πράκτορες, ενώ έδωσε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή για το τι συνέβη.

Η αρεοπαγίτης εισηγήτρια της υπόθεσης, τόνισε ότι ο εν λόγω εφέτης «δεν έχει συναίσθηση των βασικών υποχρεώσεων του ως δικαστικού λειτουργού» και εισηγήθηκε την οριστική απόλυσή του.

Σημειώνεται ότι το 2021 του είχε επιβληθεί πειθαρχική ποινή προσωρινής παύσης 6 μηνών για απρεπή συμπεριφορά, εντός και εκτός υπηρεσίας.



megatv.com