Ο Σέρχιο Αραούχο μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΣ Γιάννινα χαρακτήρισε «θλιβερό» το πρώτο μέρος της Ένωσης, αναγνώρισε ότι είναι ώρα σιωπής και δουλειάς ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ ζήτησε και συγγνώμη από τον κόσμο της Ένωσης για την εμφάνιση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αραούχο στη NOVA μετά την ήττα με 2-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα:

Για την ήττα: «Το πρώτο μέρος ήταν θλιβερό. Δεν κάναμε τίποτα από αυτά που δουλέψαμε. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες, αντίθετα ο αντίπαλος το έκανε. Τώρα πρέπει να σωπάσουμε και από αύριο να ξεκινήσουμε δουλειά για το επόμενο παιχνίδι».

Για την κακή ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ και αν ήταν η έλλειψη συγκέντρωσης: «Δεν κάναμε απολύτως τίποτα σε σχέση με όσα δουλέψαμε στο πρώτο μέρος. Πρέπει να σωπάσουμε, να στρωθούμε στη δουλειά και να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι».

Για το ότι η διαφορά από τον Παναθηναϊκό πήγε στους επτά βαθμούς: «Πρέπει να κερδίσουμε με κάθε τρόπο αυτό το ματς. Θα πρέπει να έχουμε αντίστοιχη απόδοση με αυτό του Βόλου. Ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο για την ΑΕΚ που είδε στο πρώτο μέρος που δεν θύμιζε τίποτα από την ΑΕΚ των προηγούμενων ματς. Όπως έχω πει και στην οικογένειά μου, έχετε μας εμπιστοσύνη, θα τα δώσουμε όλα και στο τέλος θα κερδίσουμε. Αλλά θα πρέπει να στρωθούμε στη δουλειά».

Για το αν αυτό το ποδόσφαιρο που παίζει η ΑΕΚ στο τέλος θα τη δικαιώσει: «Νομίζω ότι όταν δημιουργείς 17 επιθετικές ενέργειες και σκοράρεις ένα γκολ, αυτό τα λέει όλα. Μπορεί να είχαμε έλλειψη τύχης, αλλά μας έλειψαν κι άλλα πράγματα σε επίπεδο ομάδας. Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που δημιουργούμε».

Για το ότι είχε πει ότι το πρωτάθλημα κρίνεται και σε ματς εκτός ντέρμπι: «Σίγουρα αν μπορούσαμε να νικήσουμε η διαφορά από τον Παναθηναϊκό θα ήταν τέσσερις βαθμοί. Όλα τα ματς είναι σημαντικά. Θα μπορούσαμε να μειώναμε στον ένα βαθμό. Δεν τα καταφέραμε όμως. Τώρα πρέπει να σωπάσουμε, να συνεχίσουμε τη δουλειά γιατί στην ΑΕΚ ποτέ δεν έρχονταν εύκολα τα πράγματα όταν διεκδικούσε κάτι».gazzeta.gr