Ο Στάνισλας Βαβρίνκα επέστρεψε για πρώτη φορά στην Αργεντινή, μετά από 11 χρόνια και συνδύασε την επιστροφή του με μια εντυπωσιακή εμφάνιση, στην πρεμιέρα του Argentina Open τη Δευτέρα.

Το πρώην Νο3 και νυν Νο60 της παγκόσμιας κατάταξης, ανέτρεψε το προβάδισμα του Πέδρο Καχίν και με 6-7(4), 6-1, 6-2 επί του Αργεντίνου, προκρίθηκε στο 2ο γύρο της χωμάτινης διοργάνωσης.

Ήταν μόλις ο δεύτερος αγώνας του Stan the Man στη χρονιά, μετά την οδυνηρή ήττα από τον Αντριάν Μαναρινό στα 5 σετ, στον 1ο γύρο του Australian Open.

Ο 38χρονος Ελβετός που έβγαλε 10 άσους και δεν αντιμετώπισε κανένα break point στο ματς, θα τεθεί αντιμέτωπος με το Νο3 του ταμπλό, Νίκολας Γιάρι στη φάση των “16”.

“Δεν έχω κερδίσει πολλά ή δεν έχω παίξει πολλούς αγώνες τους τελευταίους μήνες, οπότε δεν είναι ποτέ εύκολο να ξεκινήσεις το τουρνουά και να έχεις αυτοπεποίθηση από την αρχή. Αλλά πάλευα με το σερβίς μου για να είμαι πιο επιθετικός και τελικά βρήκα το παιχνίδι μου και άρχισα να νιώθω καλύτερα στο γήπεδο και να κινούμαι καλύτερα και είμαι χαρούμενος με αυτό” είπε ο Βαβρίνκα αμέσως μετά.

 

Την πρώτη του νίκη στη χρονιά πέτυχε και ο Λάσλο Τζέρε ο οποίος κέρδισε 4-6, 6-3, 6-0 τον Μάριν Τσίλιτς και περιμένει έναν εκ των Σέιμποθ Γουάιλντ ή Βαβασόρι στον επόμενο γύρο.

Στο κλείσιμο της πρεμιέρας, ο Τόμας Μάρτιν Ετσεβερί επικράτησε 6-4, 6-1 του Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα και θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Σβάρτσμαν-Γκαλάν στη φάση των “16”.

Την Τετάρτη αναμένεται το ντεμπούτο του Νο1 του ταμπλό, Κάρλος Αλκαράθ στο Μπουένος Άιρες.

 

 

ARGENTINA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-5h)

 





tennis24.gr