Μασούρας τη σέντρα, Ελ Αραμπί την προβολή και γκοοολλλλλ!!! Ο Ολυμπιακός ρίχνει στο καναβάτσο την Άρσεναλ και παίρνει μια απίθανη, μοναδική, ανεπανάληπτη πρόκριση για τους «16» του Europa League. Στις 27 Φεβρουαρίου του 2020, οι οπαδοί των Πειραιωτών πανηγύριζαν μια τεράστια επιτυχία, την ίδια ώρα που στο twitter γινόταν… πανικός με το hashtag «Arteta out».

Ο Ισπανός μετρούσε μόλις 69 ημέρες στον πάγκο της Άρσεναλ και η ομάδα ήταν σε αδιέξοδο. Να πούμε την αλήθεια, το συγκεκριμένο hashtag «έπαιξε» αρκετά τον χειμώνα του 2021, αλλά και το Φθινόπωρο. Τον χειμώνα του 2023, οι Gunners είναι στο +5 από τη Σίτι με ματς λιγότερο και ο Αρτέτα έχει ήδη στο σπίτι του δυο βραβεία προπονητή του μήνα για τη φετινή σεζόν.

Η ριζοσπαστική προσέγγιση της πρόσληψης ενός 37χρονου έφερε τελικά καρπούς, οι φιλοδοξίες και η πίεση ενός τόσο μεγάλου συλλόγου δεν τον «κατάπιαν» και ο Ισπανός απέδειξε πως ήξερε καλά τι κάνει. Η πειστική ρητορική του και τα μεγάλα αποτελέσματα τον κράτησαν στον πάγκο, όταν η διοίκηση αναζητούσε αντικαταστάτες και φέτος είναι η χρονιά του!

Δε δίστασε να τα βάλει με μεγάλες προσωπικότητες εντός ομάδας, επέβαλε τις ιδέες του και έδωσε όραμα και κίνητρα στους μικρούς. Δεν είδε ποτέ τα εκατομμύρια που είχε ο Πεπ στη Σίτι, αλλά οι ιδέες του και οι γνώσεις του ήταν αρκετές για να εκτοξεύσει παίκτες. Από τη 15η θέση στη Boxing Day το 2020, η Άρσεναλ φέτος είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Η πίστη στον Ενκέτια, η τρομερή στήριξη στον Οντεργκααρντ και η επιμονή με τον Σάκα του δίνουν τα «κλειδιά» για τον παράδοση! O Mικέλ Αρτέτα ζει για την ομάδα, σκέφτεται και λειτουργεί σα γεννημένος νικητής. Η προετοιμασία του, η ιδεολογία του στις επιλογές της ομάδας και στις αναζητήσεις κινήτρων είναι μοναδικές. Από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο Emirates κατέρριψε μια σειρά από αδιαπραγμάτευτα.

Το ντοκιμαντέρ της Amazon «All or Nothing» παρουσιάζει τόσο συναρπαστικά πόσο συνειδητοποιημένος είναι, κάτι που έκανε τους φίλους της Άρσεναλ να αλλάξουν στάση, να υποκλιθούν. Για όλα τα παραπάνω, η Άρσεναλ συνεχίζει να πιέζει και να πιέζει για να φτάσει στη νίκη.

Γράφουν οι Πολύδωρος Παπαδόπουλος – Νίκος Κικίδηςgazzeta.gr